5 идеи да почистим кухнята за 5 минути

10147
5 идеи да почистим кухнята за 5 минути
Снимка: Pixabay

Колко бързо можете да почистите собствената си кухня? Ще ви покажем как можете да направите това само за 5 минути. 

Внимавайте, ние не даваме съвети за общо почистване, а само ви казваме как бързо и с минимални усилия да направите кухнята по-чиста.

1. Премахнете всичко ненужно от маси и работни повърхности

Огледайте кухнята и вижте къде има много мръсотия, трохи, съдове, ненужни предмети и храна, която не е на мястото си. На първо място, скрийте храната в хладилника и шкафовете. След това сложете всички мръсни съдове в мивката или съдомиялна машина. Избършете масите от прах и трохи. Така е много по-добре!

2. Отървете се от мазни петна

Безотказни трикове за почистване на кухнята

Мисля, че всички ще се съгласят, че най-добрият начин за почистване на кухнята е редовността. В края на краищата не всеки иска да прека...

Със сигурност, докато готвехте, по печката имаше петна. Полейте ги с разтвор на вода и оцет за 2 минути и през това време избършете хладилника, микровълновата фурна. Можете да използвате парцал, напоен със същия оцетен разтвор, това ще ви помогне да се отървете от петна от различно естество.

3. Измийте съдовете и мийте

Първото нещо, което винаги привлича погледа ви, когато влизате в кухнята, са мръсни съдове, мивка с тъмно покритие и печка с мазни петна и капки. Така че, започнете с чиниите.

Все още имате минута да направите това, докато петна по печката се разтварят във оцетната вода. Мивката, ако не е много мръсна, можете просто да я избършете с гъба, но ако върху нея се е образувал мазно тъмно покритие, а понякога и ръжда от вода, тогава е по-добре да я измиете с почистващ препарат или сода.

4. Върнете се при печката

Безотказни трикове за почистване на кухнята

Кухнята... която винаги е пълна с подправки, продукти за готвене и печене, тенджери, чаши, чинии... изисква щателно почистване и поняко...

Остава много малко време. Масите, шкафовете, съдовете и мивката са чисти. Визуално вече изглежда добре. Сега е време да се върнем към печката. Всичко, което трябва да направите, е да избършете печката с чиста кърпа, да я изплакнете и да я избършете отново.

5. Правете сухо и мокро почистване на пода

Добре е, ако имате роботизирана прахосмукачка, която прави всичко вместо вас. Можете да я стартирате веднага щом започнете да се почиствате. Ако нямате такова устройство, метла и влажна кърпа ще ви помогнат. Тук, разбира се, времето за почистване също може да зависи от площта на кухнята, но ако говорим за стандартната кухня, тогава можете да я пометете за по-малко от минута.

Сега мокро почистване. Моп със специална приставка от микрофибър ще ви помогне да го направите бързо. С такова устройство можете да направите мокро почистване за секунди и не е нужно постоянно да се навеждате, за да измиете подовете. 

И не забравяйте, че това е експресно почистване, за него просто трябва да избършете пода с влажна кърпа и това е всичко, без допълнително изплакване. Но, ако имате още време, защо не?!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Топ 5 флиртуващи съвета, за да привлечете вниманието на избрания

Какво трябва да ядете преди сутрешна тренировка?

Защо повечето хора нямат първа любов?

Кои са знаците, че някой е силно влюбен в нас?

Коя подправка е по-здравословна: риган, розмарин или босилек

Популярни напитки, които предпазват мозъка от заболявания

Ето кои са 4-те най-опасни зодии според астрологията

Кои 15 храни да ядете, за да качите качествена мускулна маса?

Кои са 4-те зодии, които са най-добри в леглото

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com