6 маски, които ще спрат косопада

15652
6 маски, които ще спрат косопада
Снимка: iStock/Guliver

През есента много дами се оплакват от засилване на косопада. Освен правилното хранене и приемът на витамини има и други начини да подсилим косата, с което да намалим косопада и дори да допринесем за по-доброто й състояние. Ето 6 от най-разпространените маски за коса, които помагат в борбата срещу косопада.

Доброто кисело мляко

Киселото мляко присъства в много рецепта за красота. Конкретно срещу косопад маската съдържа следните продукти: 3 супени лъжици кисело мляко, 1 жълтък и 1 супена лъжица зехтин. Смесете съставките и намажете косата в корените и по дължината. Завийте с найлонов плик и отгоре с хавлия. Останете така поне 1 час и после измийте косата.

Лук

Една глава лук се настръгва на ситно и се изцежда сокът от него. Добавя се 1 супена лъжица рициново масло, 1 жълтък, 1 супена лъжица алкохол (водка, ракия или ром). Сместа се разбърква. Косата се намазва и се завива с с найлонов плик и отгоре с хавлия. Останете така поне 1 час и после измийте косата.

Жожоба

Какви типове косопад съществуват?

Косопадът може да засегне както скалпа, така и цялото тяло. Той може да се появи в резултат както на наследствено предразположение, так...

Всички сме чували за благотворното действие на това масло. Маската с него съдържа: 20 капки масло от жожоба, 1супена лъжица зехтин, 1 жълтък, 1 ч. л. алкохол (водка или ракия), 1 ампула вит. А. Сместа се разбърква. Косата се намазва и се завива с с найлонов плик и отгоре с хавлия. Останете така поне 1 час и после измийте косата.

Тривитаминол

Тривитаминолът придоби огромна популярност през последните години. Той се продава във ветеринарните аптеки или магазините за храна за животни. Трябва да се има предвид, че приложен на място, където няма косми може да доведе до появата на такива. Маската с него съдържа: 1 супена лъжица тривитаминол, 2 супени лъжици кисело мляко, 1 супена лъжица зехтин. Сместа се разбърква. Косата се намазва и се завива с с найлонов плик и отгоре с хавлия. Останете така поне 1 час и после измийте косата.

С вкус на горчица

Ето защо жените излизат с плешиви мъже

Проучване разкри кои са най-честите причини, поради които нежният пол си пада по мъже без коса. Ето някои от най-интересните отговори н...

Горчицата на прах съдържа вещества, които активират растежа на косата. В този вид тя вече се предлага на българския пазар. Трябва да се има предвид, че маската приготвена с горчица на прах е много силна и може да изгори кожата, затова опитайте с 1 ч. л. горчица на прах, 2 супени лъжици зехтин и 1 супена лъжица кисело мляко. Разбъркайте сместа и намажете косата. Преди ползване на маската може да направите тест като намажете със сместа част на ръката, за да видите как кожата ви ще реагира. Ако усетите парене, зачервяване или друга реакция най-добре не прилагайте маската.

Изплакване с бира

Благодарение на хмела, който съдържа бирата е богата на полезни вещества, които сгъстяват косата и допринася за растежа й. Освен това бирата помага и за по-лесното стилизиране на косата и оформянето на къдриците. След като измиете косата я изплакнете с бира.

Ако сте алергични към някоя от съставките в маските не ги прилагайте. Винаги правете тест за поносимост с малко количество върху кожата, като изчакате достатъчно време (поне 24 часа), за да видите дали има неблагоприятна реакция!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Тази билка помага за ускоряване на регенерацията на нервите

7 храни, които понижават високия холестерол

Необичайни симптоми, които показват, че страдате от сезоннa алергия

Как е правилно да пиете водата, ако искате да отслабнете?

Учени: 18 лесни тайни за по-добър сън, които да изпробвате още днес

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Има ли дневна доза захар, която да не преминаваме?

Каква дневна доза калций е полезна за нашия организъм?

Какво първо да направим при разтегнат мускул

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com