6 навика, които драстично ще подобрят енергийните ви нива

3518
6 навика, които драстично ще подобрят енергийните ви нива
Снимка: iStock

Събуждате се и вече се чувствате изтощени? Не можете да преодолеете следобедния спад? Това може да са признаци, че различни фактори, свързани с начина ви на живот, се отразяват на енергийните ви нива, което води до по-ниска мозъчна функция и изтощение. Когато постоянно сте в движение, може да е трудно да намерите начини да се заредите с енергия. Предприемането на прости промени в ежедневието ви може да променят това. 

6 навика, които ще подобрят енергията ви

1. ОГРАНИЧЕТЕ КОЛИЧЕСТВОТО КОФЕИН

Когато се чувствате уморени, може да се изкушите да си направите трета или четвърта чаша кафе, но пиенето на твърде много кофеин може да има парадоксален ефект, като ви направи летаргични. Ако консумирате големи количества кофеинови напитки през деня, това вероятно ще се отрази на режима ви на сън, а след това това може да се отрази на енергийните ви нива. Важно е да се отбележи, че внезапното намаляване на кофеиновите напитки също може да ви накара да се почувствате уморени в началото. Това е, защото организмът свиква с кофеина като стимулант и когато той липсва, може да изпитате спад на енергията. Намалете употребата му малко по малко, докато тялото само започне да ви дава нужната енергия.

7 неща, които крадат вашата жизнена енергия

2. ГРИЖЕТЕ СЕ ЗА СЪНЯ ВИ

Излишно е да обясняваме, че спите достатъчно е от ключово значение за повишаването на енергията ви през деня. Нивото на енергията ви обаче се влияе не само от количеството сън, което получавате всяка нощ, но и от качеството на този сън. Спазвайте редовен режим на лягане и приглушаване на осветлението в по-късните часове. Както с всяко нещо, прекалените часове прекарани в сладка дрямка ще има обратен ефект и ще сте дори още по-изморени. Намерете нужното за вас количество за повече продуктивност през деня.

3. БЪДЕТЕ АКТИВНИ

Опитайте се да включите упражнения в деня си, дори и малко. Физическата активност е от съществено значение за повишаване на енергийните нива. Не е необходимо да вдигате тежести или да бягате по пет километра на ден, за да усетите енергизиращите ползи. Доказано е, че дори движението с ниско натоварване увеличава притока на кислород и нивата на хормоните, което ви дава тласък на енергията. И това може би е най-ценният съвет от днешния списък.

Разберете каква енергия има във вашия дом

4. ПИЙТЕ ПОВЕЧЕ ВОДА

Дехидратацията е често срещана причина за ниска енергия. Червените кръвни тела пренасят кислород. Когато сме дехидратирани, червената кръв се свива и това намалява капацитета на клетката да носи пълен товар кислород. Ниските нива на кислород се проявяват с умора, раздразнителност и безпокойствие. 

5. ОБЛЪЧВАНЕ 

Почти не е необходимо да се споменава, че прекомерното време, прекарано пред екрана през нощта, може да наруши естествения ви цикъл на сън и енергията на следващия ден. Прекалено многото време, прекарано на екрана, може да доведе до умора на очите, което може да предизвика главоболие и да затрудни концентрацията. Живеем в такъв свят, че прекарването на продължително време в гледане на екран е неизбежно за повечето хора. 

6. ПРАВИЛНО ХРАНЕНЕ

Мозъкът ви се нуждае от храна, за да функционира правилно. На много хора се случва да пропуснатнякое хранене и нивата на кръвната им захар се повишават и понижават през целия ден. Набавянето на нужните хранителни вещества може значително да подобри нивата ви на енергия.

Предметите, които крадат от енергията на дома ви - изхвърлете ги веднага

СКРИТ ЗДРАВОСЛОВЕН ПРОБЛЕМ ?

Ако се храните добре, спите достатъчно, включвате физически упражнения в ежедневието си, но все още се чувствате уморени в продължение на повече от две седмици, трябва да обмислите възможността да се обърнете към лекар. Постоянният спад на енергията може да бъде индикатор за множество психични и физически здравословни проблеми.

В крайна сметка повишаването на енергията често се свежда до това да си дадете сметка за различни дейности и настоящи навици, които могат да ви изтощават. Приемането на само няколко прости промени в ежедневието ви може да се окаже ключът към преодоляване на умората веднъж завинаги.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

8 храни, които ще направят метаболизма ви парен локомотив

5 основателни причини да консумирате ягоди

Никога не яжте тези храни заедно, ако искате да отслабнете

6 естествени метода да се заредите с енергия за лятото

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 16 април /валутен калкулатор/

Кои витамини спомагат за добър сън

4 често срещани грешки, които трябва да избягвате със Скорпион

Полезно ли е фъстъченото масло преди лягане

Защо кожата ви се усеща суха, дори след хидратиране и какво да направите

Тези 5 храни са опасни - причиняват кръвни съсиреци

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com