Да почистим дивана със сода за хляб

30329
Да почистим дивана със сода за хляб
Снимка: iStock/Guliver

Просто, бързо и ефективно почистване и освежаване е нашата цел. Ако редовно почиствате дивана, ще избегнете образуването на прах и акари в тъканите, а също така ще предотвратите алергии. 

Всички прекарваме много време на дивана. (Замисляли ли сте се някога колко?) Когато влезете в къщата, обикновено това е първото нещо, което виждате. Използваме го по различни поводи, когато каним приятели на кафе, когато хапваме лека закуска пред телевизора, когато седим увити в одеяло, държим горещо кафе и гледаме филм. Редовното почистване и грижа за дивана също означава ред и чистота в къщата. Същото се отнася и за декоративните възглавници, които не само служат като украшение, но и често се използват за спане. Особено ако имате деца, е много важно да почиствате редовно възглавниците си, за да предотвратите алергии.

Как да изберем диван за хола

Диванът е една от най-често употребяваните вещи в дома ви – място за почивка, сън, сутрешното ви кафе, вечерните новини. Ежедневн...

Дори ако си купите диван, устойчив на мръсотия, рано или късно той трябва да бъде почистен. За съжаление малко модерни дивани имат подвижно покритие, което може лесно да се пере в пералнята. Ето някои от почистващите препарати, които почистват покривалото на дивана ви:

Доброто  вакуумиране е много важно. Вземете прахосмукачка и отстранете всички косми, трохи и други остатъци, които могат да се залепят по тапицерията на дивана..

Пригответе течност за почистване на дивана. Вземете кофа и изсипете 2 литра топла вода и добавете цял лимонов сок и две супени лъжици сода за хляб. Накиснете микрофибърната кърпа. Изпробвайте получената течност върху дивана на незабележимо място (например отзад). Ако не се получи петно и не се наруши цвета на дивана, тогава почистването може да започне. Содата за хляб разтваря мръсотията, докато лимоновият сок действа като дезинфектант и премахва акарите. Накрая избършете дивана с чиста кърпа, която предварително сте напоили с масло от чаено дърво. Това помага за ефективна борба с досадните малки същества. Това е просто, но наистина убийствено ефективен метод.

Тези два съвета се отнасят за всички дивани от плат или микрофибър. Кожените дивани се почистват по следния начин:

Как се чисти диван от изкуствена кожа

Мебелите от изкуствена кожа се отличават с елегантен вид и изискано усещане. Благодарение на производствените подобрения, тези кожи са ...

Вакуумирайте дивана и след това го избършете с влажна кърпа.

Смесете оцет и вода (половин чаша оцет на литър вода) и навлажнете кърпа с него. Избършете целия диван с кърпата. След това използвайте повторно чиста кърпа, напоена с масло от чаено дърво за повторно и фино минаване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Как да се държим с хипохондрик, така че да му помогнем?

Първа помощ при високо кръвно: Ето какво трябва да се направи

Как числата могат да съсипят живота ви?

8 уникални предимства на витамин Е

9 заболявания, които водят до умора и сънливост

7 тихи признака, че имате дефицит на желязо

Когато стресът ви удари в тялото: 15 неподозирани симптоми

Как да облекчим мускулния спазъм на врата?

Опасни симптоми: болка в ушите и главоболие - какво да правим

Кои са "забранените" храни при болки в ставите?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com