Дезинфекцирай телефона си, без да го повредиш

5471
Дезинфекцирай телефона си, без да го повредиш
Снимка: iStock/Guliver

Всички сме засегнати от строгите мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса. Налага се да сме много бдителни за всяко свое действие и да спазваме нужната хигиена. Ако се наложи да идете до кварталното хранително магазинче или до аптеката, трябва да сте с маска и да не се навирате в най-голямата навалица, за да си вземете нужните продукти. Колкото и да сте сигурни, че не сте се докосвали до нещо мръсно, докато сте били навън, вероятността да е така, не е голяма. Със сигурност поне веднъж сте докосвали телефона си – дали за да отговорите на обаждане или да напишете съобщение. По него винаги могат да  се наляпет какви ли не замърсявания, в това число и частици от вируса.

Така рискувате здравето си, както и това  на семейството ви. След като се приберете, измийте ръцете си и дезинфекцирайте телефона си.

Правите голяма ГРЕШКА, ако зареждате телефона си по този начин

За много хора стана практика да оставят смартфоните си на зарядно през цялата нощ.Специалистите съветват, че това обаче не е правилно. ...

Според учените, вирусът може да оцелее върху твърда повърхност дори в продължение на 4 дни. Такива са и мобилните телефони.

Вече добре знаем, че сапунът и водата са панацеята в борбата с вируса, който е полепнал по ръцете, дрехите и останалите повърхности. С тях, обаче, няма как да почистим телефона си.

Как безопасно да дезинфекцирате телефона си?

Решението в случая е 70 % спирт. Той може без проблем да се прилага на телефона всеки ден. Мокрите кърпички със съдържание на алкохол могат да свършат същата работа.  Вземете памучен тампон и го намокрете със спирт. Ако сте прекалили с количеството течност, изстискайте го, за да не тече и минете с него старателно по цялата повърхност на телефона или лаптопа.

Защо НЕ трябва да влизаме с телефон в тоалетната

Според проучване на британски учени, човек прекарва малко над 3 часа в тоалетната на седмица. Това доста надвишава препоръчителното вре...

Препоръчва се електронното устройство да бъде изключено по време на почистването. Когато приключите и повърхността изсъхне напълно, може да го включите.

В случай, че нямате спирт, опитайте с антибактериален сапун.

Използвайте мокра кърпа от микрофибър. Натъркайте малко сапун по нея, изцедете водата от кърпата, за да не капе вода от нея. Втрийте сапуна от кърпата по повърхността на телефона. Изтрийте старателно цялата повърхност на устройството, подсушете  със суха кърпа.

Телефонът отново трябва да бъде изключен и да се изчака до пълното изсъхване на повърхността му преди да се включи отново. Превенцията срещи вируса не трябва да става причина да съсипваме електронните си устройства.

Кога разбираме, че сме пристрастени към телефона?

Модерният свят е предпоставка за зависимостта към мобилните устройства. Като, че ли всичко вече се случва дистанционно. Хората са прест...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Как да се държим с хипохондрик, така че да му помогнем?

Първа помощ при високо кръвно: Ето какво трябва да се направи

Как числата могат да съсипят живота ви?

8 уникални предимства на витамин Е

9 заболявания, които водят до умора и сънливост

7 тихи признака, че имате дефицит на желязо

Когато стресът ви удари в тялото: 15 неподозирани симптоми

Как да облекчим мускулния спазъм на врата?

Опасни симптоми: болка в ушите и главоболие - какво да правим

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com