Дрян - полезен за всеки

12577
Дрян - полезен за всеки
Снимка: Mike Goad / Pixabay

Дрян се превежда „червено“; точно така изглеждат и узрелите му плодове. Това е храстовидно растение, което ражда яркочервени плодове в късната есен. Тук е важно да се обърне специално внимание на факта, че дрянът има полезни свойства, които са невероятни, и може да лекува много заболявания.

Дрян: полезни свойства

1. Настинка, тонзилит, грип - в зрънце дрян се съдържа огромно количество витамини

Тази лесна лавандулова напитка прекратява главоболието за минути

Ползите от лавандулата могат да бъдат повече от невероятни, защото тази напитка не само помага на тялото да се отпусне, но и подобрява ...

Препоръчва се, дори да се приема като източник на желязо при анемия. Забелязано е значително имуностимулиращо действие, благодарение на добре познатия витамин С. Когато настъпи есенно-зимният период, може да поддържате имунитета си, като хапвате по няколко зрънца сутрин. Добре е също така да пийте пресен сок, плодова напитка, да ядете сладко със семена, пресни и сушени плодове.

2. Метаболитни нарушения

Пектинът, съдържащ се в плодовете дрян, може да се справят с тази задача. Намалява съдържанието на холестерол в организма, подобрява периферното кръвообращение, както и чревната подвижност. Той е в състояние да пречисти тялото ни от вредни вещества, токсини. Плодовете помагат при гастрит, диария (отвара от листа и плодове), при възпалителни заболявания на черния дроб и бъбреците.

Забележка! Хората с висока киселинност трябва да внимават с дряна или да го добавят към диетата си, само след консултация с лекар.

3. Стави

Ако хапвате тези неща на закуска, ще можете да се отървете от излишните килограми

Всички знаем колко е важна закуската за доброто начало на деня и за нашето здраве, но често я пропускаме защото не знаем какво да си пр...

Пектинът, също така насърчава отделянето на пикочна киселина, което нарушава функционирането на ставите. В кръвта пикочната киселина се намира под формата на соли. Тя провокира заболяване като подагра - популярно наречена "кост". Също така, солите се натрупват в пикочния мехур и може да се развие уролитиаза. При ревматизъм и полиартрит се препоръчва да се приема отвара от кора и корени от корнеол.

4. Диабет

Нуждата на тялото от инсулин намалява, когато се доставят лесно смилаеми захари. Така дрянът съдържа фруктоза, глюкоза, ябълчена, азотна и никотинова киселина, както и други органични киселини. Всички те изпълняват основната функция - алкализират тялото. Използването на плодове от дрян помага за намаляване на глюкозата в кръвта, подобрява ензимната функция на панкреаса и чревната подвижност. Най-добре е дрянът да се консумира под формата на сок, като постепенно се въвежда в диетата и се увеличава консумацията до чаша на ден.

5. Кожни заболявания

Нормализирането на метаболизма, отстраняване на натрупаните токсини, алкализиране на тялото - всичко това ще се отрази благоприятно на външния вид и кожата. Плодовете, дори са в състояние да лекуват екзема, но лечението не трябва да се започва по време на обостряне. През деня се препоръчва да хапват до чаша горски плодове.

Никога не допускайте тази грешка, след като си вземете душ

Повечето експерти са на мнение, че ежедневният дуж е задължителен. Освен, че трябва да се храним здравословно и да извършваме физическ...

6. Съдове - Дрянът съдържа рутин

Един от онези витамини, които човешкото тяло не е в състояние да произведе само. Благодарение на него артериалното, вътреочното налягане се връща към нормалното, стените на капилярите се укрепват.

Най-полезни са пресните плодове, на второ място - сушените, след това - замразените

И най-накрая консервирани във всякакви компоти, плодови напитки, конфитюри, с горски плодове. Между другото, само дрянът няма да ферментира, ако просто се покрие със захар. Това е така, защото съдържа фитонциди, които убиват бактериите. В Кавказ дряновите пити били сушени, в Гърция и Рим в древността осолявали дряновите плодове по същия начин като маслините.

Както сами виждате, тези плодове са били използвани от нашите предци и потвърждават ползите си благодарение на съвременните изследвания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Кои са 4-те зодии, които са най-добри в леглото

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Тази билка помага за ускоряване на регенерацията на нервите

7 храни, които понижават високия холестерол

Необичайни симптоми, които показват, че страдате от сезоннa алергия

Как е правилно да пиете водата, ако искате да отслабнете?

Учени: 18 лесни тайни за по-добър сън, които да изпробвате още днес

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Има ли дневна доза захар, която да не преминаваме?

Каква дневна доза калций е полезна за нашия организъм?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com