Ефективна работа от дома

5501
Ефективна работа от дома
Снимка: obiavi-za-rabota.com

Работете ефективно от вкъщи

Ефективна работа от вкъщи може да отнеме известна корекция, особено ако преди това сте работили в офис или друг тип среда. Въпреки че може да е чудесно да бъдеш заобиколен от домашен уют, лесно е да се разсееш. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да бъдете продуктивни и да останете съсредоточени, когато работите от вкъщи.

Намерете място, където да се обадите сами

Опитайте се да не работите от диван, кухненска маса или друго пространство, което може да бъде споделено с други хора. Определена област за работа внушава дисциплина. Ако трябва да споделяте пространства, уверете се, че другите от вашето домакинство разбират, че това са работни пространства за вас сега и съгласувайте правилата за това как и кога се използват помежду ви. 

Установете рутина

Времето ви за пътуване може да бъде само секунди, а не часове, но се придържайте към същите процедури. Правете всички обичайни дейности по измиване и закуска и се стремете да бъдете на работното си място до определено време. Работете, когато искате да си починете и се придържайте към тях. Редовните почивки са важни за благосъстоянието и производителността. Често измисляте как да решите проблемите, когато отдалечите ума си от тях за кратко.

Дайте си срокове  

Направете списък на нещата, които трябва да направите и кога ще ги правите. Ако определяте деня си час по час, можете да маркирате задачите, след като сте ги завършили. Разбира се, може да имате определени от вас срокове от вашата компания или клиенти, така че тогава става въпрос за определяне и планиране на деня ви, за да ги постигнете съответно.

Дръжте комуникационните си линии отворени с работа

Поддържайте редовен контакт с колеги и клиенти чрез приложения за телефонни или видеоконференции. Имаме късмет с огромния набор от комуникационни инструменти, с които разполагаме - така че не изпадайте в хибернация, когато работите у дома. Намерете причини да се обадите на хора да споделят идеи и да получат тяхното мнение. Сътрудничество и поддържане на връзка. 

Уверете се, че сте удобни, когато работите от вкъщи

Вземете приличен офис стол и се уверете, че бюрото и компютърът ви са настроени така, че да можете да работите с изправена поза, тъй като ще работите тук всеки ден. Опитайте се да направите обкръжението си привлекателно. Наличието на някои стайни растения наблизо може да даде усещане за връзка с природата.  

Наградете себе си

Не се отричайте от ползите от работата от вкъщи и създаването на система за възнаграждение може да ви помогне да създадете усещане за стойност. Включете радиото или слушайте музика. Можете дори да включите домакинските задължения в работния си ден. Прането на пране като кратка почивка ще ви даде почивка и ще ви спести работа по -късно през деня.

Яжте добре, разтягайте се и спортувайте

Останете дисциплинирани с хранителните си навици и се опитайте да се храните здравословно. Яденето на добра закуска ще намали изкушението да похапнете по -късно. Има много упражнения и упражнения за разтягане, които можете да правите на бюрото си. Упражненията отделят ендорфини, които увеличават щастието и повишават производителността.

Правете това, което е подходящо за вас

В крайна сметка намерете подходящо за вас работно пространство и рутина. Всички сме индивидуални и реагираме различно на натиска на околната среда - така че бъдете честни със себе си и ако намерите начин да работите от дома си, който работи добре за вас, тогава се придържайте към него.

Източник: obiavi-za-rabota.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Какви са причините за засилването на сезонните алергии

Каква е подходящата за вас доза витамин C и как да си я набавите

Не използвайте ябълков оцет, ако имате тези здравословни проблеми

Лазаровден 2024 г.: Традиции, ритуали и символика

Лекар: Следете за тази малка подробност и сами ще различавате настинка от алергия

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Кои са най-неподходящите храни при разстройство?

Когато човек го сърби цялото тяло, какво означава това?

Канела: защо е опасна и как влияе на нивата на кръвната захар?

Болката в сърцето отива в лявата ръка: каква може да бъде причината?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com