Експерт: Видите ли това на екрана - телефонът ви е хакнат

288915
Експерт: Видите ли това на екрана - телефонът ви е хакнат
Снимка: iStock/Guliver

Ако смартфонът ви е хакнат, може да забележите някакво необичайно поведение или дейност, които не са типични за нормалното поведение на устройството ви. Ето някои признаци, че смартфонът ви може да е хакнат: 

  1. Батерията се изтощава бързо: Ако батерията на смартфона ви се изтощава по-бързо от обичайното, това може да е знак, че той е бил компрометиран. Злонамереният софтуер, работещ във фонов режим, може да накара телефона ви да използва повече енергия от батерията, отколкото обикновено.
  2. Необяснимо използване на данни: Ако забележите значително увеличение на използването на данни от телефона, което не можете да обясните, това може да е знак за хакерска атака. Зловредният софтуер може да използва връзката за данни на телефона ви, за да предава данни без ваше знание.
  3. Странни изскачащи прозорци: Ако видите странни изскачащи прозорци на екрана на телефона си, които не можете да обясните, това може да е признак за хакерска атака. Зловредният софтуер може да предизвика появата на нежелани реклами или изскачащи прозорци на екрана ви.

    Когато садите пипера, сложете това в дупката и ще имате ранна реколта
  4. Необичайна дейност: Ако забележите някаква необичайна дейност в телефона си, като например самостоятелно отваряне на приложения или изтриване на файлове, това може да е признак за хакерска атака. Зловредният софтуер може да поеме контрола над устройството ви и да извършва действия без ваше знание.
  5. Високо използване на процесора: Ако забележите, че използването на процесора на телефона ви е необичайно високо, това може да е знак за хакерска атака. Зловредният софтуер, работещ във фонов режим, може да накара телефона ви да използва повече процесорна мощ от обикновено.
  6. Необясними такси: Ако в сметката си за телефон видите такси, които не разпознавате, това може да е знак за хакерска атака. Зловредният софтуер може да използва телефона ви, за да извършва повиквания с по-висока тарифа или да изпраща текстови съобщения с по-висока тарифа без ваше знание.

Ако подозирате, че телефонът ви е бил хакнат, трябва да предприемете незабавни действия, за да го защитите. Това може да включва възстановяване на фабричните настройки на телефона, инсталиране на антивирусен софтуер или обръщане към специалист по киберсигурност за помощ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 28 април /валутен калкулатор/

Тези две добавки НЕ трябва да се комбинират, защото могат да доведат до анемия

Лекар: 3 лесни начина, с които да спрете нощното уриниране

Фитнес треньор: Тези 4 храни блокират отслабването

Трикове, с които да засилите метаболизма си на 30, 40, 50 и 60 години

Зодиите, които не могат да крият емоциите си

Най-добрите плодове за лечение на затлъстял черен дроб

Къде отслабваме първо, когато губим тегло?

4 жени от зодиака, които имат късмет в любовния живот

Как да отслабнем около менопаузата и как да задържим теглото?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com