Ето защо е хубаво да пиете вода с краставици

7105
Ето защо е хубаво да пиете вода с краставици
Снимка: iStock

Водата с краставици е чудесен начин да се освежим, особено през летните месеци, когато трябва да приемаме повече течности. Освен че ни помага да сме добре хидратирани, тази напитка има и редица други полезни свойства.

Сложете си вода в стъклена бутилка и добавете няколко парчета краставици. Можете да я пиете по цял ден и ще постигнете следните ефекти:

·        Детоксикириате тялото си – високото съдържание на вода в зеленчука ви помага да изхвърлите токсините. При хората, които имат проблеми с бъбреците и по-специално камъни, се наблюдава значително подобрение на състоянието.

·        Доставя витамини и минерали – консумацията на вода с краставица е богата на тези полезни вещества, които са важни за организма ни.

·        Борба с раковите клетки. Кукурбитацините са вещества, които се намират в краставиците. Те помагат за контролирането на делението на клетките. Лигнините също помагат да се борите срещу раковите клетки, които са свързани с естрогена, като рак на гърдата, матката и яйчниците.

Ето с коя свежа напитка ще станете по-здрави - вода с краставица

Водата с краставици е чудесен начин да утолите жаждата си в жегата.  Диетолози посочиха 6 причини, поради които е препоръчително ...

·        Хидратира – тя ви отвлича от монотонното пиене на вода, но пък ви и поддържа добре хидратирани.

·        Подпомага храносмилането – дори и най-здравата храносмилателна система, може да изпита затруднения в преработката на различни храни. Благодарение на фибрите в краставицата, можете да поддържате относително добър баланс.

·        Регулира кръвното налягане – витамините и минералите в краставицата помагат за регулирането на кръвното. Затова и хората с проблеми с него, трябва редовно да ги консумират.

·        Грижи се за кожата и мускулите – краставицата съдържа силиций, който се грижи за кожата и мускулите и ги поддържа здрави и силни.

Няколко рецепти за вода с краставица

5 невероятни качества на краставиците

Може би е излишно да казваме колко полезни са зеленчуците. Днес обаче ще поговорим за краставиците, които имат множество полезни свойст...

Хубаво е, че краставицата може да се регулира с други плодове или зеленчуци, така че да се получи интересен вкус на водата и да се разнообрази:

·        С лимон и мента – добавете няколко парченца лимон и няколко стръкчета мента. Така имате чудесна вода, с която да се хидратите през деня и да разнообразите ежедневието си.

·        С краставица, ягода и билки – добавете няколко ягодки, мента, розмарин и щипка сол. Ягодите са богати на витамин С, миган и фибри. Съдържат и антиоксиданти, които са особено полезни за организма ни. Ментата е полезна за стомаха, а и тонизира тялото ни. Розмаринът е източник на витамин В6, А и калций. Помага да имате добра памет и циркулация на кръвта.

·        С ябълка, мед, канела и краставица. От всичко ви трябва по 1 и просто го добавете към водата. Ябълката отново снабдява организма с антиоксиданти и помага за добро здраве на сърдечносъдовата система. Медът е богат на различни полезни елементи. Канелата има същото действие и помага за стимулиране на имунната система и прочистването на организма.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Кои са най-съвместимите зодиакални съвпадения за Стрелец?

Възможно ли е да предозирате с витамини?

Къде отиват мазнините, когато отслабвате?

Бананите: добри или лоши са за нас?

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Как да се държим с хипохондрик, така че да му помогнем?

Първа помощ при високо кръвно: Ето какво трябва да се направи

Как числата могат да съсипят живота ви?

8 уникални предимства на витамин Е

9 заболявания, които водят до умора и сънливост

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com