Фън шуй съвети за кухнята

5384
Фън шуй съвети за кухнята
Снимка: iStock

Според теорията на фън шуй, кухнята е истинското олицетворение на нашето хранене и нашите постижения. Нали все пак качествената и добра храна е пряко свързана със здраве и богатство!

Ето защо може да способствате за своето здраве и благополучие, ако създадете и украсите вашата кухня в съответствие с принципите на фън шуй.

Местоположение

В повечето случаи местоположението на кухнята не зависи от нас. Но ако сте решили да си построите нова къща, вила, би било добре тя да не се намира до входа, а в самата вътрешност на дома. И все пак - няма непоправими неща и лесно може да се неутрализира негативното влияние на разположението. За тази цел поставете щора от мъниста или завеса на кухненската врата.

Цветово оформление

В помещението не трябва да има възбуждащи и крещящи цветове. Такива са червено, бордо, розово и оранжево. Те могат да провокират конфликти и спорове, защото са известни като цветовете на пламъка. Подходящи са спокойните и светли цветове - бяло, бледожълто, светлозелено, синьо. От елементите - Земя, Огън, Вода, Метал и Дърво в кухнята се обединяват Водата и Огънят. Именно заради това белият цвят е най-подходящ - той е цветът на равновесието на тези елементи. А и модата на кухненските прибори и съдове, а също така и на частите от декора - от неръждавейка, също способства за това.

Неръждавейката, както и среброто, се отнасят към студените и светли тонове.

Кухнята отвътре

6 тайни на учението Фън Шуй

Тези прости съвети ще ви помогнат да върнете добрата енергия в дома си и да се отървете от негативната такава. Направете тези ритуали в...

Когато се намирате до печката, трябва да имате визуален контакт с кухненската врата и в никакъв случай не трябва да сте застанали с гръб към нея. Ако все пак това е невъзможно, окачете над работния плод някакво огледало.

Майсторите по фън шуй препоръчват за кухнята правилото на "трите ъгъла": печката, хладилникът и мивката да образуват ъглите на триъгълника. Разстоянието между ъглите да е равно на 1,5-2 метра. Така се осигурява максимален комфорт и удобство на движение.

При това разположение елементите от Огъня (готварска и микровълнова печка) са разделени от елементите на Водата (мивка, сушилна за съдове, хладилник). Най-подходящо е да ги разделите със стихията на Дървото - мебели или подобни елементи от дървесина. Изображение на дърво или растение също би свършило чудесна работа.

В кухнята не трябва да се карате! И задължително трябва да цари ред и чистота, както и в другите помещения, разбира се. Своевременно се избавяйте от нащърбени и спукани съдове.

И понеже според фън шуй горещината от печката олицетворява богатството, което не трябва да се изпари навън, а да остане в дома, тя не трябва да бъде поставена до прозореца.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Топ 5 флиртуващи съвета, за да привлечете вниманието на избрания

Какво трябва да ядете преди сутрешна тренировка?

Защо повечето хора нямат първа любов?

Кои са знаците, че някой е силно влюбен в нас?

Коя подправка е по-здравословна: риган, розмарин или босилек

Популярни напитки, които предпазват мозъка от заболявания

Ето кои са 4-те най-опасни зодии според астрологията

Кои 15 храни да ядете, за да качите качествена мускулна маса?

Кои са 4-те зодии, които са най-добри в леглото

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com