Как да почистим дивана

6201
Как да почистим дивана
Снимка: iStock

Диванът е любимото място за всички: деца, възрастни и, разбира се, домашни любимци. Следователно това е и мястото, където лесно се натрупват мръсотия и дори се появява петно. Изправени пред този проблем, има много прости решения за изпълнение.

Диваните са изработени от много материали, но един от най-разпространените е плат. За да ги поддържате в добро състояние, е важно да знаете в дълбочина подробностите за тяхното почистване. Днес ви представяме най-добрите техники, за да го направите като нов.

Ъглов диван за хола? Иска ли питане – той е задължителен

Обзавеждането на жилището е сериозно предизвикателство, което подлага на изпитание нашата решителност, креативно мислене и готовност да...

Оцет и сода за хляб

Ако не използвате калъф, с който да предпазите тапицерията на дивана от нежелани петна и лекета, то един от най-лесните и безболезневни начини за почистването им, е чрез използването на оцет и сода за хляб. Ще се изумите колко ефективна може да бъде тази комбинация в борбата с трудните за почистване за петна върху дивана.

За разлика от спалното бельо, което може лесно да се пере в пералня , почистването на текстилни изделия на дивана – както от плат, така и от кожа – може да бъде истинско предизвикателство. Но тази задача става много по-лесна с правилните инструменти и продукти. Ето съвети при употреба на прахосмукачки, течности, дезинфектанти и други полезни предмети за почистване на дивана и премахване на мръсотията, петна и лоши миризми без усилие.

За премахване на остатъци от храна, прах, косми от домашни любимци и други твърди частици върху дивани и матраци, нищо по-добро от добрата прахосмукачка. Тя е добре да включва високоефективна циклонна система, която подобрява засмукването и намалява поддръжката на филтъра. Препоръчително е четката да се върти с много обороти в минута – така ще осигури дълбоко почистване. Добрите прахосмукачки са в състояние да елиминират алергени и до 99,9% бактерии, което ги прави идеални за поддържане на здравословна среда у дома.

Съвети при избор на диван за кухнята

Ако планирате да закупите нов диван за вашия хол и не знаете как да го направите, днес ви предлагаме 4 съвета, за да изберете най-добри...

Дайте нов живот на стария си диван с добър почистващ препарат, който премахва замърсяванията и миризмите от текстилните влакна. Въпреки своята ефективност и дълбоко почистване, той трябва да е нежен към всички материали, което го прави подходящ за всички видове тъкани. Една бутилка качествен препарат обикновено е достатъчна за почистване до 60 квадратни метра.

Има чудесни препарати, предназначени за почистване на автомобилни седалки, но тези продукти може да се използват и върху кожени и други видове дивани. Усъвършенстваната им формула помага за премахване на упорити замърсявания и петна, като същевременно кондиционира, хидратира и предотвратява износването и разкъсването на влакната, така че те да не изсъхнат или да се напукат. Засилва естествения блясък на кожата, така че да съхрани красотата ѝ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Добавете този зеленчук към салатата си и няма да се познаете в огледалото

Вкусът на метал в устата и още 8 признака на ниска киселинност на стомашния сок

Защо чаят от ройбос е полезен за жените?

С тези съвети, лесно ще различите пресните яйца на пазара

Първите 3 дни от Страстната седмица: Традиции и вярвания

Яжте тези храни вечер, за да спите хубаво през нощта

Невролог: На тази възраст трябва да забравите за алкохола

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Кои витамини трябва да приемате при афти, кървящи венци и пърхот?

Възможно ли е да се облекчи отока на очите с народни средства?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com