Как да се справим с лошото настроение

7235
Как да се справим с лошото настроение
Снимка: iStock

Има дни, в които е трудно да се усмихнете, трудно да мислите позитивно и трудно да вървите напред. Лошото настроение е нещо, което се появява неочаквано и може да доведе до много емоционална болка и драма.

И докато се случва на всички, някои се справят с него много по-добре от други. Как? Като си припомнят някои сурови, но важни истини.

Ето кои са те:

1. Времето няма да спре, защото сте в лошо настроение

Така или иначе, трябва да преминете през следващите двадесет и четири часа. Можете да изберете да прекарате целия ден в сън и да се събудите утре със същия набор от притеснения и безсилие. Или бихте могли да прекарате деня, правейки нещо продуктивно. Може би вашата упорита работа няма да доведе до това да се почувствате по-добре тази вечер или утре сутрин, но след няколко седмици, когато се почувствате отново като себе си, ще се радвате, че сте положили усилия. Ще се радвате, че сте се захванали с нещо полезно, дори когато сте били в най-лошо настроение.

2. Ако не успеете, това не означава, че пътуването ви е било безсмислено.

Може да почувствате, че е загуба на време да вложите усилия в определена страст или връзка или кариерен път, защото така или иначе няма да постигнете това, което искате. Но дори и да сте прави, дори и да не го направите, това не означава, че времето ви е загубено. Ако правите това, което обичате или прекарвате време с някой, когото обичате, вие сте на правилния път. Няма значение къде ви води този път. Има значение как се чувствате, докато сте на него.

Приятелите спасяват от депресия

Изследване на нюансите на психическото здраве на хората показало, че приятелите могат да ни помогнат да се отървем от депресията за няк...

3. Не бихте се почувствали по този начин спрямо никой друг освен себе си.

Ако някой от приятелите ви се обърне с притеснения, че това, което прави, е безсмислено, вие няма да приемете тяхната страна. Няма да се съгласите с тях. Вместо това бихте им напомнили за тяхната стойност. Ще се разстроите, че не могат да видят колко важни са, колко вече са постигнали, колко светло изглежда бъдещето им от мястото, където се намират. Така че защо е по-различно, когато вие се чувствате по този начин? Защо не можете да говорите по същия начин и на себе си?

4. Имате право да отделите време, за да се отпуснете, презаредите и преосмислите.

Не е нужно да се насилвате, когато сте на ръба. Не е нужно да продължавате да работите, когато сте загубили всякаква мотивация. Имате право да направите крачка назад и да почивате известно време. Позволено ви е да си направите заслужена почивка. Разбира се, не бива да оставяте релаксацията да продължи твърде дълго. Не бива да позволявате на грижите ви да се превърнат в забавяне.

Негативното мислене вреди на здравето. Сериозно!

Получавате съобщение от роднина или приятел, че той трябва да остане да работи до по-късно. Остават скептични? Смятате, че приятелите в...

5. Всеки има съмнения относно собствения си потенциал.

Не сте сами в това да се чувствате така. Хората, на които се възхищавате, хората, които считате за силни и успешни, също имат моменти, когато се питат дали са достатъчни, дали имат това, което е необходимо, дали са на правилния път или само губят времето си. Съмненията ви не са знак, че сте това, което правите, е на път да се провали. Това се случва на всички.

6. Да не опитате е единственият път към провал.

Ако се откажете, никога няма да разберете какво бихте могли да постигнете. Никога няма да разберете дали бихте го направили. Ще свършите със съжаление за цял живот. От друга страна, ако положите усилия и не успеете да стигнете до местоназначението си, ще бъдете разочаровани, но винаги можете да опитате отново. Опитът означава, че вече правите повече от повечето хора. Това означава, че вече трябва да се гордеете.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Как да облекчим мускулния спазъм на врата?

Опасни симптоми: болка в ушите и главоболие - какво да правим

Кои са "забранените" храни при болки в ставите?

Само по 1 чаша топла вода на гладно - върши чудеса за тялото

Съвместими зодиакални съвпадения за зодия Везни

Кои са петте черти на успешния бизнесмен?

Домашният препарат, с който ще отпушите мивката за секунди

Всичко за двойната брадичка, плюс 6 лесни упражнения за премахването й

Чаят от тази подправка унищожава мазнините и регулира теглото

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com