Кои скъпоценни камъни да избягвате според месеца на раждане

6567
Кои скъпоценни камъни да избягвате според месеца на раждане
Снимка: iStock/Guliver

Чудили ли сте се някога защо някои скъпоценни камъни се смятат за късметлийски за едни, докато за други се считат за нещастни? Светът на астрологията и скъпоценните камъни е завладяващ и може да ви даде представа кои скъпоценни камъни съответстват на вашия месец на раждане, подобрявайки живота ви с положителни енергии. Но не всички скъпоценни камъни са подходящи за всеки.

Януари – Гранат

Защо е нещастен: Родените в сърцето на зимата, през януари, може да се изненадат да открият, че техният рожден камък, гранатът, се смята за неблагоприятен. Астролозите смятат, че мощните енергии на граната, с неговия наситен червен оттенък, може не винаги да са в хармония с характеристиките на родените през януари индивиди, които често се възприемат като спокойни и събрани. Огнената природа на граната може да се сблъска с хладната и спокойна природа на януарските бебета, причинявайки търкания и вълнения.

Скъпоценните камъни, с които ще привлечете мир

Февруари – аметист

Защо е нещастен: Камъкът за раждане на февруари, аметистът, се свързва със спокойствието и защитата. Казва се, че носи мир на тези, които го носят. Въпреки това, за хора, родени през февруари, този скъпоценен камък може да не е идеалният избор. Те често се възприемат като креативни и с богато въображение, а успокояващите свойства на аметиста биха могли потенциално да намалят жизнения им дух. Всичко е свързано с поддържането на деликатния баланс на енергиите.

Март – Аквамарин

Защо е нещастен: Смята се, че аквамаринът, рожденият камък на март, успокоява бурните морета и се свързва със смелостта. Хората, родени през март, са склонни да бъдат смели и независими, така че може да изглежда странно, че този скъпоценен камък може да се счита за неблагоприятен за тях. Въпреки това, спокойната природа на аквамарина може потенциално да смекчи смелостта на мартенските бебета, карайки ги да се колебаят в ситуации, които изискват незабавни действия.

Април – Диамант

Защо е нещастен: Искрящият диамант, често възприеман като символ на вечната любов, може да не е идеалният избор за родените през април. Хората през април обикновено се възприемат като ентусиазирани и страстни. Стоическата и вечна аура на диаманта може да влезе в конфликт с тяхната жизнена енергия, предизвиквайки по-скоро усещане за ограничение, отколкото за освобождение.

Май – Изумрудено

Защо е нещастен: Камъкът на Мей, изумрудът, се свързва с любовта и плодородието. Хората, родени през май, често се възприемат като практични и обосновани, но изумрудите, с техните романтични конотации, може да не съответстват на тяхната земна природа. От съществено значение е да изберете скъпоценни камъни, които резонират с вашата личност.

Юни – Перла

Защо не е късмет: Перлите, рожденият камък на юни, са известни със своята чистота и елегантност. Въпреки това, хората, родени през юни, са склонни да бъдат млади, буйни и пълни с живот. Занижената природа на перлите може да не допълва живите им личности, което потенциално ги кара да се чувстват покорени.

Юли – Рубин

Защо е нещастен: Камъкът на юли, рубинът, се свързва с любов и страст. Въпреки че този скъпоценен камък може да изглежда идеално подходящ за родените през юли хора, които често се възприемат като жизнени и страстни, от решаващо значение е да се намери правилният баланс. Прекомерната страст понякога може да доведе до импулсивност и носенето на рубин може да засили тези тенденции.

Август – Перидот

Защо е нещастен: Перидотът, рожденият камък за август, се смята, че носи защита и изцеление. Въпреки това, хората, родени през август, често се смятат за силни и напористи. Успокояващите и лечебни свойства на перидот може да не съответстват на тяхната напориста природа, което потенциално ги кара да изглеждат по-малко решителни, отколкото са.

Септември – Сапфир

Защо е нещастен: Сапфирите, рожденият камък на септември, се свързват с мъдрост и благородство. Хората, родени през септември, често излъчват естествена мъдрост и интелигентност. Въпреки това, носенето на сапфир може да ги накара да изглеждат прекалено сериозни и интелектуални, което потенциално ги дистанцира от другите.

Октомври – Опал

Защо е лош късмет: Опалите често се свързват с надежда, чистота и креативност, което ги прави уникален избор за родените през октомври. Но хората, родени през октомври, са известни със своя чаровен и общителен характер. Енигматичните и отразяващи свойства на опалите може да не подобрят социалните им взаимодействия, което потенциално ги кара да изглеждат отдалечени.

Ноември – Топаз

Защо е нещастен: Камъкът за раждане през ноември, топазът, се смята, че носи защита и изцеление на тези, които го носят. Хората, родени през ноември, често се възприемат като интензивни и дълбоко емоционални. Носенето на топаз може да засили тези емоции, потенциално водещи до властни чувства и преживявания.

Кой е щастливият рожден камък за хората, родени през септември

Декември – Тюркоаз

Защо е нещастен: Тюркоазът, рожденият камък на декември, е известен със своите защитни качества. Хората, родени през декември, често се възприемат като оптимисти и весели. Защитната природа на тюркоаза обаче може да им даде фалшиво чувство за сигурност, което потенциално да ги накара да поемат ненужни рискове.

В заключение, астрологията и скъпоценните камъни предоставят уникална представа за енергиите, които ни заобикалят. Докато рождените камъни обикновено се свързват с положителни качества, важно е да запомните, че индивидуалните личности могат да варират значително. Несъвместимостта между някои скъпоценни камъни и месеците на раждане трябва да се приема по-скоро като насока, отколкото като строго правило. Личните предпочитания и интуицията играят важна роля при избора на перфектния скъпоценен камък, който резонира с вашата уникална енергия. Така че, когато избирате скъпоценен камък, следвайте сърцето си и изберете този, който наистина ви говори. В края на краищата най-важна е вашата енергия и връзка със скъпоценния камък.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Топ 4 на най-емоционално нестабилните зодии

Какво можете да направите, за да повишите бързо кръвната си захар?

Кои зодии може да се изправят пред предизвикателства в годината на Сатурн?

Кой празнува на Цветница 2024 - пълен списък

"Мързеливото око" може да е симптом на сериозни здравословни проблеми

5 домашни средства, с които ще забравите за вредителите по цветята

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 28 април /валутен калкулатор/

Тези две добавки НЕ трябва да се комбинират, защото могат да доведат до анемия

Лекар: 3 лесни начина, с които да спрете нощното уриниране

Фитнес треньор: Тези 4 храни блокират отслабването

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com