Не бързайте да пиете вода с лимон, преди да прочетете това

26775
Не бързайте да пиете вода с лимон, преди да прочетете това
Снимка: iStock

Лимонът с право може да се снарече витаминен коктейл (съдържа витамини, органични киселини, цял комплекс от микроелементи, фибри). Този слънчев плод има много полезни свойства. Един от най-разпространените методи за „лимонова терапия“ е пиенето на лимонова вода.

За да си направите здравословна лимонада сами, ще витрябва сок от един лимон на литър гореща вода. Можете просто да смесите лимонов сок и вода, или можете да сложите кора от лимон към напитката и да я оставите да се запари. Лимонената вода се пие в чист вид, така и с всякакви добавки:

2 съставки и нулев риск от инфаркт – запомнете тази рецепта

Здравето е най-важното нещо и затова трябва да се грижим за него, ако искаме да се чувстваме щастливи. Много често забравяме да обръща...

Има много различни начини за пиене на лимонова вода: на гладно, преди  хранене, след хранене и т.н. Лимонената вода се пие и топла,  и студена, а също се използва в чая под формата на лед. Който и метод да харесате, основното е, че пиенето на вода е полезно. Трябва да се знае полезна или вредна е тази вода.

Лимоновата вода е чудсна при настинки. Заради голямото количество витамин С в лимона, редовният прием на лимонова вода имунната система се стабилизира, премахва неприятните симптоми на настинка и има антипиретичен ефект. При първите признаци на възпалено гърло също се препоръчва гаргара с лимон и вода.

Пиенето на вода с лимон е отлично средство за профилактика на редица заболявания, сред които са  сърдечно-съдовите проблеми, катаракта, подагра, ревматизъм и други. Освен това, лимоновата вода чисти идеално черне дроб, бъдбреци и цялото тяло. Поради съдържанието на калий в лимона, пиенето на тя играе положителна роля за  мозъка и нервната система.

Водата  с лимон има и подчертан тонизиращ ефект. Това е истинска енергийна напитка, която зарежда за целия ден.

Ето какви са ползите от лимоновата вода

Напоследък лекари и диетолози все по-често препоръчват да се пие вода с лимонов сок на гладно. Ето как въздейства тази достъпна и сравн...

Въпреки широката гама от полезни свойства на тази освежаваща напитка може да бъде и вредна за здравето.Добре е да не се пркалява с  пиенете на вода с лимон  при наличие на определени противопоказания като язва и гастрит. Ако имате киселини или болки в стомаха, трябва да намалите консумацията на лимонова вода или да откажете напълно тази терапия.

Хората, които консумират големи количества лимонова вода, могат да изпитат чувствителност на зъбите. Това се дължи на разрушителното действие на плодовите киселини върху зъбния емайл. За да предотвратите подобни последици, трябва да пиете „лимонада“ през сламка или да изплаквате устата си обилно с вода след всеки прием.

Поради високата концентрация на аскорбинова киселина в лимоните, те имат подчертан диуретичен ефект. Ето защо, за да избегнете дехидратация, не ограничавайте диетата си само с тази вода. Опитайте се да пиете възможно и други видове течности: зелен чай, сокове, обикновена питейна вода. При камъни в бъбреците, тогава "лимонова терапия" е противопоказана за вас.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Топ 5 флиртуващи съвета, за да привлечете вниманието на избрания

Какво трябва да ядете преди сутрешна тренировка?

Защо повечето хора нямат първа любов?

Кои са знаците, че някой е силно влюбен в нас?

Коя подправка е по-здравословна: риган, розмарин или босилек

Популярни напитки, които предпазват мозъка от заболявания

Ето кои са 4-те най-опасни зодии според астрологията

Кои 15 храни да ядете, за да качите качествена мускулна маса?

Кои са 4-те зодии, които са най-добри в леглото

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com