Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Не ви се готви дълго за Нова година? Ето как да имате вкусна трапеза

30 декември 2021, 06:10 часа

Семейните събирания могат да бъдат истински радостен повод - освен ако не сте готвач. С наближаване на празниците хората започват да организират своите социални календари. Много от тях прекарват дълго време в кухнята, притеснявайки се за приготвянето на храната в навечерието на големите събития. Успокойте нещата този сезон с няколко кухненски трика, които могат да променят вашите семейни вечери завинаги.

1. Светкавично белене на чесън.

Не позволявайте на аромата от чесън да "полепне" по вашите ръце с помощта на този трик. Поставете няколко скилидки от продукта в стъклен буркан. Затворете го и го разклатете енергично, за да отстраните люспите.

2. Шоколадова декорация.

Един десерт не може да се нарече истински, ако не е придружен от малко шоколад. За да създадете нежни стърготини, с които да украсите вашите сладкарски изделия, използвайте белачка за картофи.

3. Преваряване.

Няма нищо по-лошо от това да преварите храна на готварската печка, докато забавлявате вашите гости. Поставете дървена лъжица върху съда, за да предотвратите достигането на вода до котлона.

4. Печене на мъфини.

Всички трябва да се съгласим, че ваденето на мъфини от тавата може да се окаже трудно начинание. Затова, опитайте се да използвате силиконови форми за този вид сладки изкушения. Така освен че няма да залепват по съда, ще изглеждат и много по-добре.

5. Омекотете месото.

Пилето и пуйката са известни с това, че при неправилно приготвяне тяхното месо става по-сухо. Преди да поставите пилешкото във фурната, го намажете с масло и подправки. По средата на времето за готвене обърнете месото. По този начин то ще стане по-меко и по-вкусно.

6. Топли напитки.

За вечерите, в които вашите гости искат да пийнат нещо топло, създайте партида от греяно вино или горещ шоколад в уред за бавно готвене на храна, за да осигурите вкусна напитка.

7. Бързо охлаждане на напитки.

Увийте бутилката в хартиена кърпа. Намокрете я с вода и я оставете във фризера за 10 минути. Не я дръжте повече от препоръчителното време, тъй като бутилката може да се напука.

8. Съхранение на соса.

Направете соса за основното ястие на сутринта и го изсипете в термос. Така той може да запази своя вкус и топлина в продължение на целия ден и на вечерта да бъде използван без проблем.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес