Оказва се, че много домакини не знаят какво значат символите на пералната машина

59536
Оказва се, че много домакини не знаят какво значат символите на пералната машина
Снимка: Michal Jarmoluk / Pixabay

Заглеждали ли сте се някога в бутоните на вашата пералня? А замисляли ли сте се какво означават те? Истината е, че вероятно всички сме правили това в един или друг момент от нашия живот- и всички знаем, че понякога може да бъде доста разочароващо.

Контролните панели на този уред разполагат с много различни символи, което предполага, че имат различни функции и са в състояние да изпълняват всички видове цикли. Повечето хора обаче използват само някои от тези опции.

Ние знаем, че те работят в наша полза. И сме щастливи, че може да ги използваме. Но игнорирайки различните функции, не се възползваме максимално от това, което нашите перални могат да предложат и пропускаме шанса да направим живота си много по-лесен.

Разбулване на мистерията около символите на пералната машина

Това, което трябва да знаете, е, че има различни модели перални машини. Следователно, липсва последователност при отделните марки - или така казано, символите, използвани при едни, може да не се срещнат при други.

В този случай е най-добре да потърсите помощ в ръководството на употреба. По този начин може да разберете какво означават различните пиктограми и как да направите правилния избор на отделните натоварвания.

Всички знаем, че ръководствата за употреба са лесни за губене - и че хората, които се местят в ново жилище или живеят под наем, разбират, че техните отдавана липсват. Не се отчайвайте обаче, тъй като издирването на марката и модела на вашия уред в интернет ще ви отведат до онлайн версията.

За съжаление, нещата стават малко по-сложни, ако не може да намерите ръководството в печатна или електронна форма.

Но ние сме подготвени за подобни ситуации. И се надяваме, че следната статия може да ви помогне да разберете по-добре какво означават символите на пералната машина.

Символи на пералнята и тяхното значение:

Перо и цвете

Перата често се използват за изобразяване на пране на чувствителни или деликатни дрехи. Това е много важно, тъй като текстилните изделия могат да се повредят, ако се "пуснат" на нормална програма.

Опасни ли за здравето ли са домашните мезета и луканки? Отговорът ще ви изненада

Стрелки

Бързите или супер бързи цикли са представени от множество стрелки в една и съща посока, разположени (в повечето случаи) под очертанията на вашата пералня. Тази опция е доста полезна, особено ако нямате достатъчно време, за да прострете дрехите и да предотвратите тяхното мачкане.

Пеперуда

Пеперудата символизира коприната, която е деликатно текстилни изделие. Следователно, нейното пране в правилната настройка (т.е. тази) е задължително.

Пълна или частична спирала

Пълната спирала означава бързо въртене, докато частичната - бавно. Тази настройка помага за намаляване на гънките - нещо, което може да имате предвид, когато перете трудни за гладене дрехи.

Символ E

Символът E означава икономия. Това може да бъде чудесен начин за намаляване на текущите разходи, тъй като допринася за редуциране на използваното количество електроенергия и вода. Тези от вас, които искат да сведат разходите до минимум, могат да намерят тази функция за много полезна.

Номерирани дрехи

Тениските с номер върху лицевата страна изобразяват спортни дрехи. Всички знаем колко мръсни могат да станат нашите футболни комплекти или спортни екипи, така че тази опция е идеална за премахване на следите от кал и пот по тях.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Топ 5 флиртуващи съвета, за да привлечете вниманието на избрания

Какво трябва да ядете преди сутрешна тренировка?

Защо повечето хора нямат първа любов?

Кои са знаците, че някой е силно влюбен в нас?

Коя подправка е по-здравословна: риган, розмарин или босилек

Популярни напитки, които предпазват мозъка от заболявания

Ето кои са 4-те най-опасни зодии според астрологията

Кои 15 храни да ядете, за да качите качествена мускулна маса?

Кои са 4-те зодии, които са най-добри в леглото

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com