Променете тези 4 неща сега, за да не съжалявате след 10 години

2963
Променете тези 4 неща сега, за да не съжалявате след 10 години
Снимка: iStock

Всеки от нас е изпитвал чувство на съжаление. Но не е твърде късно да оправим нещата. Все още сме тук и дишаме. Днес имаме възможност да променим утрешния ден. Точно сега можем да изберем да изтрием чувството за съжаление от следващите си години.

Време е да извлечем най-доброто от всеки един ден. Ето няколко идеи, с които да започнете - четири неща, които можете да започнете да правите сега и за които няма да съжалявате след десетилетие.

Още: Искате промяна в живота си? 4 древни японки правила за щастие

Оставете тези, които вече са си отишли.

През живота си ще общувате с много хора. Ще имате първи целувки, които ще усещате чак до пръстите на краката си и ще си мислите "О, Боже, обичам го", но всъщност... сте обичали целувката. Ще срещнете приятел, за когото си мислите, че ще познавате завинаги, но после нещо ще се промени и двамата ще тръгнете по различни пътища. Ще изследваш различни части от живота си с различни хора, които не са в него за дълго, и това не е лошо. Животът е поредица от истории и начинът, по който нашите истории се пресичат, е забележителен. Понякога хората са в живота ни заради самата история. Понякога те са само една или две кратки глави. Изисква се смелост, за да разберем кога тази глава е свършила и да обърнем страницата. Бъдете смели. Приемете сбогуването си, защото всяко "сбогом", което получавате в живота, ви подготвя за още по-добро "здравей".

Работете малко по-малко и прекарвайте малко повече време с любимите си хора в усмивки

Чували сте поговорката: "Най-хубавите неща в живота са безплатни." Е, да прекарвате качествено време със семейството и приятелите си, да се наслаждавате на лудориите на домашния любимец, да виждате усмивката на сина си, да изживявате интимни и сърдечни моменти с половинката си - тези моменти са изключително важни и безценни. Не се впускайте в надпреварата с плъховете, работейки над 60 часа седмично, до степен, в която сте твърде стресирани и изтощени, за да се наслаждавате на най-близките си взаимоотношения. Като опростите начина си на живот и направите съзнателен избор да работите върху правилните неща, е възможно да живеете с по-малко, а така да работите по-малко часове и да се наслаждавате повече на това, което наистина има значение.

Проявявайте непрестанна доброта

Добротата винаги е най-добрият отговор във всяка ситуация. Когато остареете и погледнете назад към живота си, неминуемо ще забравите много от нещата, които са ви се стрували толкова важни, когато сте били млади. Вероятно няма да си спомняте какъв е бил средният ви успех в училище или в университета. Ще гледате старите си съученици във Facebook (или в някоя друга онлайн социална мрежа) и ще се чудите защо някога сте се влюбили в това момиче/момче. И ще ви е най-трудно да си спомните защо сте позволили на определени хора от миналото да ви заобичат. Но никога няма да забравите хората, които са били истински добри - тези, които са ви помагали, когато сте били наранени, и които са ви обичали дори когато сте се чувствали необичани. Бъдете такъв човек за другите колкото е възможно по-често. (И, както знаете, каквото повикало, такова се обадило.)

Обръщайте повече внимание на живота, който всъщност живеете във всеки един момент

Още: Кафе, генетика и още 9 причини, които ни лишават от радостта в живота

Има ли нещо по-лошо от това да стигнеш някъде и да не осъзнаеш как си стигнал дотам? Още по-лошо е да осъзнаете колко страхотно е нещо, едва след като го няма. Животът в настоящето е основна идея, но както при повечето прости неща, ние често намираме начин да я усложним. Но няма нищо сложно в това да се научим да оценяваме и забелязваме живота в момента, в който се случва. И повярвайте - така или иначе няма да си спомняте за готината снимка в Инстаграм, която сте видели във фийда си. Ще искате обаче да запомните разговорите, които сте провели, и историите, които сте преживели. Така че се съсредоточете върху това.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 30 май /валутен калкулатор/

Тези 9 навика разрушават женското здраве ден след ден

Забравете за авокадото и боровинките – това е суперхрана за 2024 г.

Ботокс в чаша: Топи мазнините, подмладява кожата и премахва бръчките

5 хитри употреби на старите опаковки от масло

Какво се случва с тялото, ако пием чай от джинджифил всеки ден?

6 причини да НЕ си лягате гладни

Това са най-добрите упражнения за понижаване на кръвното налягане

Кои спортове и упражнения са най-подходящи за ставите?

На коя ръка е по-точно да се измери кръвното налягане?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Полезно