С екрана нагоре или надолу: Ето как да удължите живота на телефона си

1756
С екрана нагоре или надолу: Ето как да удължите живота на телефона си
Снимка: tcl.com

Сядате в заведение и вадите телефона от джоба си. Има само два начина да го поставите на масата. Или държите екрана обърнат нагоре, или надолу. И двата начина имат своите плюсове и минуси, и двата разказват за вас повече, отколкото бихте искали.

Някои хора държат телефоните си в джоба/ръката/чантата си. Тук обаче ще видим дали трябва да държите дисплея на телефона си на масата обърнат нагоре или надолу.

Още: Опасно ли е зарядното устройство на телефона да седи постоянно включено в контакта ?

Екранът на телефона е надолу

Плюсове

Технически това е по-безопасен начин да държите телефона си на масата, без да се разсейвате. Въпреки че държането на екрана на телефона на масата има своите предимства, то не е лишено от редица недостатъци.

Когато държите екрана на телефона си долу, няма да се разсейвате, за да поглеждате бързо към екрана всеки път, когато се появи съобщение. Това ви предпазва от разсейване, пести батерията на телефона, тъй като се задейства сензорът за околна среда, и държи дисплея изключен по всяко време.

Друго практическо предимство е, че запазва камерите на телефона ви от надраскване. Ако държите екрана на телефона си вдигнат, камерите на телефона ви ще влязат в контакт с масата, а след това прахът и други частици могат да ги повредят.

В случай че разлеете напитка, тя също така предпазва дисплея на телефона ви. Ако телефонът ви е поставен с екрана надолу, разливането най-вероятно ще стане на гърба и ще спаси екрана на телефона ви.

Минуси

Недостатъците на това да държите екрана на телефона си на масата са, че може да повредите самия екран. Ако нямате протектор за екрана, тогава селфи камерата и екранът ви са податливи на същите замърсявания и прах, които могат да повредят задния панел. Въпреки това един обикновен защитен екран би трябвало да ви осигури спокойствие.

Друг недостатък на това да държите телефона си по този начин е, че може да пропуснете важни обаждания/съобщения или и двете. Така че, ако очаквате важно известие, това може да не е добра идея.

Екранът на телефона е нагоре

Плюсове

Първото предимство на това да държите екрана на телефона си поставен нагоре е, че никога няма да пропуснете известие. Дори ако телефонът ви е без звук, екранът ще мига и ще виждате входящите известия.

Също така е по-лесно да хвърлите поглед или да отговорите на съобщение, без да вдигате телефона си, ако той е поставен нагоре.

Ако използвате телефон без предпазител на екрана, поставянето му нагоре също така предпазва дисплея ви от надраскване. Това е и практично, тъй като екранът е вашият прозорец към телефона, а ако прозорецът е осеян с драскотини, е по-вероятно да се изнервите.

Минуси

Има няколко сериозни недостатъка на това да държите дисплея на телефона си нагоре. Първо, по-вероятно е да надраскате задните камери. Второ, ако разлеете напитка, дисплеят ви вероятно ще се развали.

Какво казва това за вас?

Как да държите телефона си на масата? С екрана нагоре или надолу? Това говори много повече за вас, отколкото си мислите. Някои експерти свързват това с нивото на комфорт. Например, ако сте в присъствието на близки приятели, е по-вероятно да сложите екрана си надолу, защото сте в настоящето.

Още: Как да дезинфекцирате правилно мобилния си телефон

Ако обаче сте с познати, на работа или в ситуация, в която предпочитате да не сте, е по-вероятно да прибегнете до телефона си за развлечение.

На практика поставянето на протектор на екрана и държането на телефона на дисплея надолу е правилното нещо, което трябва да направите. Пестите проценти енергия на екрана, камерите и батерията си и дори сте подготвени за дребни извънредни ситуации като разлята напитка.

Единственият недостатък е, че може да пропуснете няколко известия, но поставянето на екрана на телефона надолу също така защитава по-добре личните ви данни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Най-добрите плодове за лечение на затлъстял черен дроб

Къде отслабваме първо, когато губим тегло?

4 жени от зодиака, които имат късмет в любовния живот

Как да отслабнем около менопаузата и как да задържим теглото?

Какви са причините за засилването на сезонните алергии

Каква е подходящата за вас доза витамин C и как да си я набавите

Не използвайте ябълков оцет, ако имате тези здравословни проблеми

Лазаровден 2024 г.: Традиции, ритуали и символика

Лекар: Следете за тази малка подробност и сами ще различавате настинка от алергия

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com