С тези 3 домашни средства ще ОБЛЕКЧИТЕ слънчевото изгаряне

2770
С тези 3 домашни средства ще ОБЛЕКЧИТЕ слънчевото изгаряне
Снимка: iStock/Guliver

Със засилване силата на слънчевите лъчи наблюдаваме и все повече изгаряния при по-свелите кожи. Независимо дали сте на плажа, или се разхождате сред природата, в центъра на града или т.н. - използването на слънцезащита е повече от препоръчително. Но на всеки се е случвало да забрави или да няма възможност в даден момент да използва защитни средства, след което е изгорял сериозно. Как обаче да успокоим последващите симптоми от слънчевото изгаряне?

В тази статия ще ви представим няколко полезни трика с домашни средства, които да облекчат дискомфорта от слънчевото изгаряне. 

В някои природни продукти има съставки, богати на антиоксиданти и регенериращи вещества, които имат и охлаждащ ефект. По този начин ще спомогнем по-бързото възстановяване на кожата и ще намалим болката и сърбежа.

Ето защо НИКОГА не трябва да белите изгорялата кожа

Овесена каша

Овесените ядки са полезни за доброто храносмилане и са полезен начин за облекчаване на симптомите от слънчево изгаряне. Те успокояват зачервяванията и сърбежа, стимулират по-бързата регенерация на клетките и премахват паренето. Най-хубавото е, че са продукт, който не съдържа вредни вещества и химикали, като например продуктите, предлагащи се на пазара за успокояване на изгарянията.

Как да я приложите?

Сварете овесените ядки с малко повече вода, за да получите по-мека консистенция. След като са готови, оставете ги да изстинат и нанесете внимателно по целия участък, засегнат от изгарянето. Не втривайте и търкайте агресивно, разнесете нежно с въртеливи движения. Оставете върху кожата, колкото сметнете за нужно - обикновено докато не усетите облекчение. Изплакнете тялото с хладка вода и нанасяйте периодично в зависимост от състоянието ви - няма ограничение.

16 трика, които ще ти помогнат при слънчево изгаряне

Черен чай

Черният чай е богат на антиоксиданти, за които знаем, че имат силен противовъзпалителен ефект и спомагат за по-бързото възстановяване. Те ще подпомогнат по-бързото регенериране на клетките и заздравяването на кожата.

Накиснете няколко пакетчета черен чай в хладка вода, докато не се отделят танините. При потъмняването на водата вече може да използвате торбичките. Поставете ги върху кожата и ги оставете за около 20 мин. Отново не използвайте натиск и не търкайте. Повтаряйте, докато не усетите успокояване.

Алое вера

Алое верата е изключително полезно растение за кожата ни. Неговият гел се използва по различни начини за подобряване на кожното състояние. При слънчево изгаряне гелът от алое вера ще успокои, охлади и хидратира кожата. 

Нанесете тънък слой гел от алое вера върху зачервяванията и оставете да попие в кожата. Не е нужно измиване. Освен за изгаряния, много подходящ е да се включи в рутината за грижа за кожата при суха и раздразнена кожа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

"Мързеливото око" може да е симптом на сериозни здравословни проблеми

5 домашни средства, с които ще забравите за вредителите по цветята

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 28 април /валутен калкулатор/

Тези две добавки НЕ трябва да се комбинират, защото могат да доведат до анемия

Лекар: 3 лесни начина, с които да спрете нощното уриниране

Фитнес треньор: Тези 4 храни блокират отслабването

Трикове, с които да засилите метаболизма си на 30, 40, 50 и 60 години

Зодиите, които не могат да крият емоциите си

Най-добрите плодове за лечение на затлъстял черен дроб

Къде отслабваме първо, когато губим тегло?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com