Станете най-добрата версия на себе си с огледалната техника

2302
Станете най-добрата версия на себе си с огледалната техника
Снимка: iStock

Време е да се обичате! Но ако някога сте имали онези натрапчиви гласчета, които ви казват, че „просто не сте достатъчно добри“, тогава знаете колко предизвикателно може да бъде това. И затова е крайно време да ги сложите в леглото с огледалната техника.

Какво представлява тази техника

Огледалната техника е занимание за изграждане на самочувствие, увереност и вяра в себе си. Работи, като всеки ден стоите пред огледалото, гледате себе си в очите, прилагате техники за здравословно дишане и повтаряте лечебни, позитивни мантри.

Уверената жена се познава по тези неща

Звучи толкова просто, нали? Но това може да се окаже по-трудно, отколкото първоначално си мислите.

В бързо развиващия се модерен свят много от нас страдат от съмнение, вина, липса на самочувствие и вяра в себе си, виждаме в списанията и в интернет, че всеки е успешен, и започваме да се съмняваме в собствената си стойност.

Дори някои от най-ярките звезди (и не само известните) могат да се борят със синдрома на самозванеца, при който човек се съмнява в способностите си, въпреки успеха, и се чувства като измамник.

Започвали ли сте някога нова работа и просто сте усетили, че мениджърът по наемането ще ви хване в „лъжа“? Особено когато не сте казали нищо. Това може да е синдром на самозванеца и той абсолютно ви задържа.

Нека загърбим тези притеснения и да завъртим топката как ежедневните разговори с огледалото могат да ви направят по-добра версия на себе си.

Защо трябва да прекарвате известно време със себе си

Първата и основна функция на дейността с огледалото е да подсилва здравословни и положителни послания и да използва визуалните качества на огледалото, за да обвърже тези мантри със себе си.

Това изгражда увереност и ви подготвя за деня, утвърждава, че сте успешни, и привлича успеха към вас и накрая ви предоставя инструментите, за да повярвате, че можете да направите това.

Но това не са единствените предимства. Огледалната техника ви позволява да прекарате пет качествени минути със себе си. Това, което прави, е, че ви помага да пренасочите своя брояч на ценности – онзи вътрешен глас, който ви казва чие мнение си струва да чуете и да върнете този циферблат обратно към вас.

Позволява ви да блокирате негативите, които смятате, че хората могат да мислят за вас, и вместо това да се концентрирате върху това, което наистина мислите за себе си

Защото в края на деня мъжът или жената в огледалото са единствените, на които трябва да отговаряте.

Практикуване на огледалната техника

След като знаете защо е толкова важно, нека се захванем с него и да научим как да изпълняваме огледалното упражнение за самочувствие (и много повече).

Изберете огледало в дома си, което е на светло и проветриво място. Ако нямате нещо подходящо, използвайте ръчно огледало и се пригответе за малко самообожаване. Дръжте го до лицето си или застанете така, че лицето ви да се вижда.

Поемете дълбоко въздух през носа, задръжте го само за секунда и след това отпуснете. Повторете два или три пъти, докато почувствате чувство на спокойствие.

Това са най-самоуверените зодии според астрологията

След това е време да включите вашите мантри. Изберете такива, който ви карат да се чувствате добре със себе си и да имате самочувствие. Докато дишате, повтаряйте тази мантра толкова пъти, колкото смятате за необходимо.

И това е всичко. Въпреки че процесът е лесен, не забравяйте, че за да видите дългосрочни резултати, ще трябва да повтаряте тази техника редовно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Тези две добавки НЕ трябва да се комбинират, защото могат да доведат до анемия

Лекар: 3 лесни начина, с които да спрете нощното уриниране

Фитнес треньор: Тези 4 храни блокират отслабването

Трикове, с които да засилите метаболизма си на 30, 40, 50 и 60 години

Зодиите, които не могат да крият емоциите си

Най-добрите плодове за лечение на затлъстял черен дроб

Къде отслабваме първо, когато губим тегло?

4 жени от зодиака, които имат късмет в любовния живот

Как да отслабнем около менопаузата и как да задържим теглото?

Какви са причините за засилването на сезонните алергии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com