ТОП съвети за контролиране на подсъзнанието за по-добър живот

21482
ТОП съвети за контролиране на подсъзнанието за по-добър живот
Снимка: iStock

Понякога единственото нещо, което променяме в дадена ситуация, е начина, по който мислим за нея, а понякога това е достатъчно, за да променим всичко. Открийте най-добрите техники за трениране на подсъзнанието, които можете да използвате, за да контролирате как мислите.

Какво е подсъзнанието

Швейцарският психиатър Карл Юнг нарича подсъзнанието склад за всички преживявания, знания и емоции, които не се съхраняват в нашия съзнателен, активен мозък.

Известният Зигмунд Фройд разглежда „подсъзнанието“ като комбинация от „предсъзнателно“, информация, лесно достъпна за съзнанието, и „несъзнаваното“.

Впечатляващи признаци, че сте духовно надарени

Подсъзнанието е най-добре описано като айсберг.

Съветът, че приблизително 10%, които стърчат от водата, са вашият съзнателен ум. Това е вашият център за вземане на решения, това е вашата активна сила на волята и това е мястото, където мислите логично и критично.

Тези други 90%, които се намират под водата. Това е вашето подсъзнание. Това е частта от ума ви, която информира решенията, които вземате, с пристрастия, спомени, емоции и вярвания в нейното съхранение.

Мислете за вашето подсъзнание като за вашето вътрешно програмиране, което информира всичко, което правите.

Защо да се стремим да го контролираме

Някои хора съвсем неправилно вярват, че ние не сме отговорни за нашето подсъзнание и затова не можем да го контролираме. Това просто не е вярно.

Вземете за пример признатата когнитивно-поведенческа терапия (CBT). Наред с промяната на начина, по който действате, създавайки поведенческата част, CBT има за цел да повлияе на начина, по който вземате решения, като промени мисловните процеси в подсъзнателния ви мозък.

Въпреки че CBT е добре известно терапевтично лечение за различни състояния, като депресия, хранителни разстройства и други проблеми с психичното здраве, триковете на подсъзнанието за подобряване на живота ви не се ограничават до сферите на диагнозата.

Подобряването на вашето мислене има много други предимства, включително:

  • Прави ви по-ефективни в работата
  • Увеличаване на успеха в кариерата
  • Подобряване на нивата ви на щастие
  • Помага ви да се съсредоточите
  • Поставя ви на правилния път към постигане на житейските ви цели.
  • Как да контролирате подсъзнанието си

Ако искате да препрограмирате начина, по който мислите, тези пет съвета са най-доброто, с което можете да започнете.

1. Спрете и дишайте

Първата стъпка към постигане на контрол над вашето подсъзнание може да изглежда малко контраактивна, но всъщност това бездействие ви поставя на правилния път.

Нашето подсъзнание работи, за да ни помогне при вземането на решения, използвайки опит, знания и емоции, прави заключения, понякога неправилни, и това е особено вярно, ако сте стресирани.

Ето защо да нулирате начина, по който мислите; важно е първо да спрете и да поемете дълбоко дъх или пет, за да изчистите тялото и ума си за това, което следва. Това ще ви помогне да стигнете до по-логични, по-ясни решения, базирани на действителни знания, а не на ненадеждни пристрастия.

2. Медитация

Сега, след като сте забавили мисловните си процеси, е време да си възвърнете фокуса. Медитацията е идеалният инструмент за постигане на тази цел.

Помага ви да визуализирате и да се съсредоточите върху това, което искате, да обедините ума и тялото си и ви позволява да стигнете до целта си.

В началото може да изглежда трудно всеки ден да отделяте време само за медитация, но с времето това ще се превърне в навик, при това добър.

3. Мантри

След като практикувате медитацията си, като се уверите, че сте в правилното настроение, тогава е време да добавите мантри. Това са утвърждения, които помагат да пренасочите мисловните си процеси от негативното към положителното.

Как да дешифрираме знаците на подсъзнанието?

Докато го правите, с течение на времето те ще станат дълбоко вкоренени във вашето подсъзнание и ще формират основата за всякакви бъдещи решения.

4. Йога

Нежните или дори не толкова леки упражнения освобождават в тялото ви химикали, които ви карат да се чувствате добре, те са известни като ендорфини и е известно, че намаляват нивата на стрес, подобряват моделите ви на сън и помагат при контролиране на тревожността.

Йога, наред с други видове упражнения, може да ви помогне да повлияете физически на начина, по който подсъзнанието ви взема решения, като създаде възможно най-добрата психологическа среда. Здраво тяло = здрав дух.

5. Отделете време за себе си

Общият фактор във всичко по-горе сте вие, поради което е абсолютно важно да отделите време за себе си и малко грижа за себе си.

Влиянията на околната среда като стреса имат нарастващ ефект върху психичното ви здраве и особено върху уменията ви за вземане на решения, които черпят от вашето подсъзнание.

Ето защо, за да бъдете най-добрата версия на себе си, трябва да отделите време за себе си – да медитирате, да промените средата си, да потичате или да правите йога. Поддържайте тялото и ума си във форма и подсъзнанието ви ще ги последва.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Възможно ли е да се облекчи отока на очите с народни средства?

Топ 4 на най-емоционално нестабилните зодии

Какво можете да направите, за да повишите бързо кръвната си захар?

Кои зодии може да се изправят пред предизвикателства в годината на Сатурн?

Кой празнува на Цветница 2024 - пълен списък

"Мързеливото око" може да е симптом на сериозни здравословни проблеми

5 домашни средства, с които ще забравите за вредителите по цветята

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 28 април /валутен калкулатор/

Тези две добавки НЕ трябва да се комбинират, защото могат да доведат до анемия

Лекар: 3 лесни начина, с които да спрете нощното уриниране

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com