Три причини защо някои хора предпочитат бадемово мляко пред краве

15941
Три причини защо някои хора предпочитат бадемово мляко пред краве
Снимка: iStock

Ако спазвате диета, алергични сте към лактоза или просто не харесвате вкуса и миризмата на млякото, можете да използвате добра здравословна алтернатива. Бадемовото мляко е храна, която можете да намерите във всеки органичен магазин или голям супермаркет. Ако не сте го опитвали, ето три причини да го превърнете във ваша любима напитка.

Бадемовото мляко може да се намери в почти всеки супермаркет или магазин за био храни. Тази напитка на растителна основа е отличен заместител на кравето мляко, поради което бива избирано често от веганите и вегетарианците. Чаша с бадемово мляко в съдържанието си има половината от дневната препоръчителна доза витамин Е, много калций, фибри, мед и магнезий. А съдържащите се в него антиоксиданти влияят блокиращо на вредните действия на свободни радикали, като предотвратявайки различни болести, поддържайки здрава кожа и забавят процеса на стареене.

Бадемовото мляко не оказва влияние над холестерола в кръвта

Ако сте загрижени за здравето на сърцето си, можете лесно да замените киселото с бадемово. То е богато не на наситени а на мононенаситени мазнини, намалящи рисковете от инфаркти и инсулти. Така че, ако спазвате специален вид диета или искате да обърнете внимание на поддържането на добри холестеролни нива, пийте бадемово мляко.

Ниско калорийно съдържание

Овесено мляко или мляко от бадемови ядки? Кое да изберете

Преди имаше само краве мляко и всички бяхме доволни, след като изпием ежедневната чаша. Но сега има безброй налични опции, сред които я...

Това го прави приятна напитка и допълва към вашата здравословна закуска. Изберете неподсладено бадемово мляко. То има половината от калориите на киселото мляко, прибавяйки повече вкус към закуската ви или диетичното смути и ви помага за отслабване. Знайте, че бадемовото мляко няма много съдържание на  протеини, но можете да си ги набавите, като ядете яйца, риба и пиле. Заедно тези хранителни вещества насърчават здравето на костите при мъжете, жените, децата и кърмачета. Витамин Д също така помага за по-добър имунитет. А магнезият, съдържащ се в бадемовото мляко, помага за усвояването на калция, намиращ се в питателната напитка.

Намалява риска от ракови образувания

Според публикувано проучване в Journal of Nutrition and Cancer, ако консумирате бадемово мляко, това ще ви помогне за предотвратяването на рака на простатата. Проучванията показват, че млякото е възможно да провокира растежа на ракови клетки, смятайки се, че в съдържанието си има хормона естроген. В такъв случай бадемовото мляко действа обратно, потискайки развитието на ракови клетки с около тридесет процента.

Не на последно място, е добре да се знае, че чаша бадемово мляко съдържа десет процента от препоръчителния дневен прием за витамин А, двадесет и пет процента  витамин D, петдесет процента  витамин Е и тридесет процента  калций. Друго положително качество на бадемово мляко е ниското съдържание на калий и фосфор в сравнение с кравето или соево мляко, което е полезно за хора с проблеми с бъбреците.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 3 май /валутен калкулатор/

Какво да правите, ако имате запушено ухо от хрема?

Топка на стъпалото на крака: колко опасна е и как да се отървете от нея

Какво да правите, ако в окото ви се спука кръвоносен съд?

4 причини за кървене от ушите

Експерт разкри защо боли костта зад ухото?

Какво да направите, ако лицето ви е подуто или подпухнало?

5 причини за болки в слабините

Защо се натрупва течност в белите дробове?

Болезнено небце в устата: каква е причината и как да го лекуваме

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com