Защо искам да съм Смарт Турист?

5902
Защо искам да съм Смарт Турист?
Снимка: Thinkstock

Алтернативата да не си смарт, никак не е приятна. От скоро пак може да се пътува, което е страхотно. И тъй като дългите месеци изолация никак не се отразяват добре на един истински пътешественик, веднага стегнах багажа, прибрах си любимите травъл тоалети, грабнах самолетните билети и въоръжена с телефон потеглих към летището, където заедно с приятели бяхме готови за нови емоции.

Там вече ни обземаше онова вълнение в стомаха, точно преди да ти се случи нещо, за което отдавна мечтаеш. Ако трябва да съм откровена аз се вълнувах и от още нещо. Случвало ми се е багажът ми да изчезне безследно и да се окаже, че е пътувал в грешна посока. Надявах се това да не е един от тези случаи и този път всичко да е наред.

Самият полет мина чудесно. Бях до прозореца, правих снимки на облаците, имаше и Инстаграм бумеранги - пълен пакет. Направо се изживявах като травъл инфлуенсър. Полетът обаче приключи и вече бях при лентата с багажа, за да посрещна куфара си и да се отправя към наетия от нас автомобил. Да, но багажът така и не дойде. По-късно стана ясно, че докато аз летя за Париж, моят куфар се е отправил за Скандинавието. Е какво да се прави, трябваше да го изчакам няколко дни, нищо, че имах само тениска и дънки на себе си, но пък ето… повод за един бърз шопинг. Е да, съвсем си надхвърлих поставения бюджет, но все пак всичко бе в името на така мечтаната ваканция.

Превъртам разказа напред, до едно малко симпатично ресторантче в Южна Франция, където се наслаждавахме на вкусна храна и прекрасно френско вино. Е.. за мен насладата приключи със счупен зъб и притеснението какво да направя в тази ситуация.

Постепенно мечтаната ваканция се превръщаше в нещо, което и на мен и на цялата компания вече ни се струваше като кошмар. И най-после беше време за прибиране обратно вкъщи. Няма да повярвате, какво се случи на летището. Да, паспортът ми липсваше. По-късно се оказа, че е останал в хотела, но мисълта, че е изгубен ме накара да изтръпна при мисълта как точно ще се прибера без документи.

Вече у дома, разказвах за неволите си на своя приятелка, която ме изслуша и с усмивка ми сподели, че това се е случило защото не съм Смарт Турист. Погледнах я учудено. Стана ясно, че Теленор отскоро предлагат нова и уникална за телеком пазара услуга. Как не бях чувала!? “Смарт Турист” е застраховка за пътуващите в чужбина. Тя осигурява подкрепа при много непредвидени застрахователни събития, като закъсняващи полети, изгубен багаж, загуба на паспорт или шофьорска книжка и др. Всичко необходимо за едно безгрижно пътуване.

Така разбрах, че занапред ще бъда Смарт Турист, защото съм направила смарт застраховката си. Оказа се, че става лесно и удобно - през приложението MyTelenor или на място в магазините на Теленор обозначени със специален знак. След това всичко е безгрижно. Засича ме веднага щом изляза в роуминг и ми дава възможност да добавя до 9 спътници, освен мен, които също да бъдат застраховани.

Застрахователната премия тече само за периода, в който съм била в чужбина, и плащам чак когато дойде месечната ми сметка за телефон. А имам и опцията да откажа застраховката за някое пътуване, в рамките на 4 часа, след като съм била засечена в чужда мрежа. Но кой не иска да е смарт?

Детайлна информация за застраховката при пътуване в чужбина “Смарт Турист”, която Теленор предлага като застрахователен агент на Чъбб Юръпиън Груп СЕ, можеш да откриеш на официалната страница на оператора www.telenor.bg.

 

Материалът е спонсориран от Теленор

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com