Специализирано помещение за щадящо изслушване на деца откриват във Варна

783
Специализирано помещение за щадящо изслушване на деца откриват във Варна
Снимка: iStock/Guliver

Специализирано помещение за провеждане на разпити на деца, свидетели или жертви на насилие, ще бъде открито във Варна на 11 април, от 9.30 часа, на адрес „Владислав Варненчик“ 108, ет.3. Това съобщиха от пресцентъра на Окръжен съд – Варна. „Синята стая" е специализирано помещение за щадящо изслушване на деца, където те да се чувстват спокойни и сигурни, без да преживяват стреса от разпитите в съдебна зала. Тя включва две помещения, които имат отделен вход.

Свързва ги обща стена, част от която е с т.нар. венецианско стъкло. В едното помещение влизат децата и придружаващите ги психолози, педагози, социални работници, магистрати или други. Задържаните лица са в другото помещение.

Кораби на НАТО акостираха във Варна

На неофициално рутинно посещение във Варна е фрегата „Фредериктън” (HMCS Fredericton) от състава на ВМС на Канада, съобщи Б...

През 2015г. Община Варна, с решение на Общински съвет – Варна, предостави помещение за безвъзмездно ползване, в изпълнение на проект „Укрепване на правния и институционалния капацитет на съдебната система в сферата на младежкото правосъдие“ по Тематичен фонд „Сигурност“ на Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

"Синята стая" ще се ползва съвместно от Окръжния съд и районните съдилища, прокуратурата, полицията Регионалната дирекция „Социално подпомагане”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com