Караянчева постигна невъзможното: вече Цецка Цачева изглежда окей

35630
Караянчева постигна невъзможното: вече Цецка Цачева изглежда окей
Снимка: БГНЕС

Ако човек сам изследва преценката си през годините, ще започне да се натъква на парадокси. Парадоксите са свързани с това, че той постоянно си мисли как е постигнат задоволителен предел на глупостта и от него не може да се продължи нататък. Но може, може. 

Например: някой предполагаше ли, че ГЕРБ ще излъчи председател на Народното събрание, който да надвие Цецка Цачева? Не мисля - няма толкова оптимистичен човек. Ето обаче, стана: пред Караянчева Цецка Цачева изглежда в най-лошия случай като един твърде обикновен и бързо забравен председател, който човек ще помни предимно по фонетични причини. Цецка Цачева за толкова години говореше повторяеми, скучни и банални неща, които след това преповтаряше и преповтаряше, докато шефът й не реши, че това каканижене може да я превърне току-виж в президент; щом така се стига до председател на НС защо да не се стигне до президентски пост? Страната на неограничените банални възможности предлагаше дори такава перспектива. Но ето - доживях да напиша това изречение - върнете Цецка Цачева. Караянчева я детронира от баналния трон и сложи на негово място трона на наглостта - с невъзможно нахалното изказване, че който протестирал срещу Борисов трябва да ходи пеш и да не ползва метрото. 

Продължаваме: нима някой мислеше, че след оставката си Цветан Цветанов щеше да бъде толкова лесно детрониран по логорея от някой друг? Можеше, разбира се: докато не се стигнa дотам Дани Кирилов да получи забрана да пише във Facebook, по много сходни причини с тези в надграждането Цачева-Караянчева: Цветанов беше само банален, докато Кирилов се превърна в машина за ужасии, които вероятно впечатлиха дори нечувствителния, при положения че назначава непрекъснато такива хора, Борисов. 

Накрая Борисов. Още през 2013-2014-та архивът му от нелепи изказвания беше достатъчен, за да задръсти хард дисковете на "Господари на ефира". Но глупостта знае как да набира инерция и да се удължава с десетилетия: последно изказване пред  унищожените както от него, така и от всички преди него премиери пенсионери, в които ги кара да му благодарят и да кажат "Добре е", че им дал 50 лева повече в пенсиите е сигнал за навлизане в едно ново място. Това място е последната маниакална фаза на задържалата му се по-дълго от безопасното власт. 

 

Автор: Райко Байчев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Какво би казал дядо за нашите политици

Депресия: Защо мъжете я преживяват с гняв и агресия вместо сълзи?

Германия би закъсала, ако ги нямаше чужденците

Възходът на Виетнам: каква е тайната на успеха

Ядрените амбиции на Турция и опасната зависимост от Русия

Как поляците си върнаха демокрацията, а българите - не

Лозан Панов: Как системата (въз)произвежда „нотариуси“ и „джуджета“

Тръмп и тъмното минало на "America first"

Нужда от реформи: какво не е наред с китайската икономика

"Изпочупиха пръстите на ръцете ми с отвертка": Какво се случва с украинците, пленени в Русия?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...