Словоблудствата на Местан

18937
Словоблудствата на Местан

Наивник е който си мисли, че БСП и ДПС ще си развалят управленския рахатлък, заради "разкритието" на Станишeв, че предложението Пеевски да поеме ДАНС е на ДПС. Тоест на Местан. Нещо, което цяла България знаеше още от първия ден. И Местан, и Станишев знаят, че така са оплетени - като свински черва, е популярната фраза - че не си струва да си рискуват политическия конфорт. И двамата добре знаят, че опънат ли си междупартийните отношения, тогава и Сидеров не може да им спаси властта. Но ДПС със сигурност си е писало едно минусче в тефтерчето и дойде ли време разделно, да му мислят другарчетата от БСП!

А иначе, върховно удоволствие изпита цялата българска общественост, която в сряда сутринта бе на честотите на БТВ. Двамата водещи, Господ здраве да им дава! - така бяха приклещили лидера на ДПС, че чак да ти стане жал за него. Но за Местан - никаква жалост! Лазеше горкият естет по корем, със зъби и нокти драпаше, за да се покаже от дупката, в която сам се натресе. Пълен провал за прочутото му йезуитско словоблудство, с което ще остане в аналите на българските парламенти, като политикът, който е говорил най-красиво и най-сложно, без нищо да е казвал. Така и не успя заместникът на Доган да отговори на въпроса на водещите кой все пак е предложил Пеевски за шеф на ДАНС, прикривайки (лъжейки!) себе си, и добре, че в крайна сметка Шикерова и Караджов се смилиха над "парламентариста с крилатите фрази", преминавайки на други теми.

За сквернословието на Местан много е казано. Това, което още може да се добави, е, че дотолкова се е самовлюбил с изказа си, че най-вероятно занапред, когато говори примерно на митинг пред злощастните си избиратели мюсюлмани, да речем, в Кърджали, ще трябва да си води и преводач. Преводач от български естетски на български разговорен.

Местан: Конфликтът днес е между протестиращите и политическата система

Конфликтът днес е между протестиращите и политическата система като цяло. Това каза от парламентарната трибуна председателят на ДПС Лют...

Какво му пречи на Местан публично да си признае, че Пеевски е негово съзаклятие. Нима се заблуждава, че целокупният български народ не знае това. Подценяваш народа, Местане, обиждаш го и се излагаш!

Апропо, помните ли, че Местан назначи преподавателката си по красноречие и синтаксис за министър на младежта и спорта. Като благодарност за нивото, което с нейна помощ е достигнал. Но не е само тя. Приятели на шефа на ДПС са и други няколко министри - на околната среда, социалният, регионалният и още няколко, които засега се спотайват, сякаш са в нелегалност. Или може би им е неудобно на хорицата, тъкмо поради тази причина!

Като стана дума за приятелчетата в министерския кръг "Орешарски", нека припомним още някои емблематични дружби. Лично на Станишев - не сте забравили - приятели от пионерските и тийнейджърските години са: Вигенин - на външните работи, Стойнев - на икономиката и енергетиката, както и партийната му дружка от кварталното БСП военният о. з. старшина Ангел Найденов. Тук трябва да броим и приятелките от моминските години на Моника - най-вече вицето Зинаида и няколко зам.-министри и шефове на комитети и комисии. Всъщност заместник-министрите не ги броим, там, както и при областните управители, едни гърди напред са верноподаниците на ДПС. Не се е дал по приятелска линия и самият Орешарски - близък приятел от махалата му е културният Стоянович, семейни приятели от колегиумите в УНСС са му: финансовият, как му беше името, след актуализацията и след като изприказа куп глупости, този младеж се скри в миша дупка. Приятели на премиера, на когото 90 дни вече протестиращите му искат оставката, са и земеделският министър, както и "онзи", специалният, на "онова" специалното министерство - на инвестиционното проектиране!

Не случайно това правителство ще остане в историята на България като "правителство на приятелчетата"!

ДПС: Да не се губи излишно парламентарно време за политическа конфронтация

Очаквам конструктивизмът и желанието за консенсус у всички да надделеят и да не се губи излишно парламентарно време за политическа конф...

Като стана дума за България - за никого не е тайна, че при мандата на Станишев България се управлява от Местан. Префиненият интелектуалец, словоблудстващият политик Местен (когото достойните сутрешни водещи на БТВ набутаха в миша дупка, за което е възможно да последват едни други водещи) умело се възползва от властолюбието на лидера на БСП и заедно с учителя си в оставка Ахмед Доган дърпат юздите на българската политика. Възползват се също и от тщеславието и посредствения интелект на човека, който седи на най-горния подиум на Народното събрание...

Какво следва? Един Господ знае! Дано не е това, което най-черногледите предричат!

Впрочем, къде беше ДПС на 6 септември. И къде ще бъде на 22-ри!

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com