Ултрасите - по английски!

6271
Ултрасите - по английски!
Снимка: БГНЕС

Пак е краят на януари и пак е време за събаряне на правителството. Щели били да се събират пред парламента поредните отрепки - този път на някой си Расате, за да крещят и ругаят! На свой ред и на воля - два-три часа. И защо не - щом общината, от страх да не я обвинят в недемократичност, раздава разрешителни за протести наляво и надясно. На всеки лидер-самозванец и на всяка партия-фантом!

Който и да е тоя тип Расате, все ще го преглътнем, ама понеже и той си го знае, този политически анонимник си е поканил (сякаш му е бащиния!) и гости пред Народното събрание - дежурните на всяко политическо сборище футболни агитки! Хем да поразкършат тела, хем да привнесат повече бруталност на площада, хем и да го понапълнят! Ако пък пуснат и кръв, цена няма да имат!

Борисов с предупреждение: Мафията има интерес да няма правителство

Мафията има интерес да няма правителство, да няма парламент и да не минават закони, защото тогава контрабандистите и олигарсите ще прод...

Да, обаче 2016-та не е 2013-та! И дано Борисов все нещичко е понаучил! Тогава десетина ултраси, подкокоросани от Пеевски, Василев, Доган, Бисеров - от ДПС, и от шестаците - в БСП, поразклатиха клона и той побърза да си хвърли оставката. Сега при тях си е същото, и Доган си е във форма, и шестаците са все така на линия - и винаги готови, а и агитките не са се превъзпитали! Все така трошат и беснеят! И понеже, ти, Борисов, много държиш на "Европа-та", поучи се от Европа и за футболните агитки!

Искат да трошат, чудесно - марш в камионетките и 15 дни да трошат - заради дребно хулигансто! В България камъни - дал Бог! И без това толкова много магистрали има още да строиш! Да трошат, да трошат, докато ушите им запукат! Стига са трошили автобуси и трамваи, да потрошат сега малко камъни! На който не му стигат 15 дни, може и 30 - пак за дребно хулиганство, но не съвсем дребно!

Ако имаш въпроси и колебания, Борисов, обърни се към приятелчето си Дейвид (Камерън) - попитай го какво направиха полицията и футболните съюзи в неговата страна - а така също и парламента й (ония, многовековният, дето депутатите не седят на кресла, а на скамейки, досущ като на футболен стадион), та английските ултраси, агитките на Острова, които биеха, трошеха и безчинстваха не само във Великобритания, а и в цял свят, се кротнаха като вакли агнета! Как стана така, че сега английските (вече бивши) ултраси сега седят кротко по скамейките и пеят ли пеят все миролюбиви песни, които възпяват честната спортна битка, феърплея и мъжката схватка?! Пеят, та се кинат някогашните футболни бираджии - като хор "Бодра смяна" са, награди от певчески конкурси биха донесли на Добрата Стара Англия - само ако участваха в тях!

Ако Камерън не ти го каже, сигурно е, Борисов, че ти и сам се досещаш. Никак не е сложно. Просто във Великобритания приеха закон за поведението на феновете на спортни състезания - преди, по време и след това; на стадионите, около стадионите и в превозните средства. Което обаче бе само половината от разковничето. Другата половина бе желязното им спазване - от феновете, и още по-желязното им прилагане - от органите на реда! Никаква, никаква прошка и бе никакво колебание! Попитай го, Борисов, твоят приятел Дейвид със сигурност може да ти каже и много други неща! За други закони, по на 1000 и повече години!

Борисов сезира прокуратурата и ДАНС заради писмото от Аронов за "Химко"

Премиерът Бойко Борисов сезира прокуратурата и Държавната агенция „Национална сигурност“ по твърденията, изложени в писмо...

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com