ЗА или ПРОТИВ?

13707
ЗА или ПРОТИВ?

Да бъде или да не бъде, туй е въпросът. Колко поетично, колко силно, но без никакъв смисъл в този случай. Днес просто ни броят, но ние не сме нито наперени петли, нито прости кокошки. Поне аз не съм.

Референдумът ще е невалиден и Народното събрание ще решава за "Белене"

Референдумът за бъдещето на ядрената енергетика в България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала ще бъде невалиден. Това смята...

Затова имам конкретна причина да отида да гласувам днес. А тя е много проста и прозаична: ще гласувам, за да объркам нечии сметки за есенното преброяване.

Есенното преброяване на пилците, за каквито ни смятат, започна днес. Но ще излязат ли сметките? Днес и утре много математици ще броят, а в края на деня, както сме свикнали – всички ще обявят, че са победители. За какво и срещу кого – това е отделен въпрос.

Ние няма да се опитваме да анализираме нещо, за което от един месец се изписа толкова много, че накрая никой нищо не разбра. Дали именно това не беше скритата цел? Без значение.

За нас са интересни вашите мнения и коментари. Надяваме се да ги чуем, защото важните са те, а не точно тези бюлетини в урните.

Странният български референдум

Референдумът за ядрената енергетика е точно толкова смислен, колкото и анкети, в които се пита доколко ще е добре българите да карат о...

Карикатура: Любомир Григоров, Чавдар Тодоров

Автор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com