X
 
 

Дългата ръка на Борисов върна и уволнения от РИОСВ-Враца

2029 0
photo of Дългата ръка на Борисов върна и уволнения от РИОСВ-Враца
Снимка: за actualno.com Анелия Костова
Главното действащо лице в скандала със серовъглерода във Враца Георги Караиванов е бил възстановен на работа, а съкратеният щат е бил възобновен. Това е станало след намесата на премиера Бойко Борисов. Това съобщи самият Караиванов и допълни, че е била организирана и среща между него и министъра на околната среда Нено Димов. 

"Борисов ми се обади по телефона, срещнахме се и бях възстановен на същата длъжност и възстановен щатът. Той директно каза, че е е наредил да бъда върнат. Поздрави ме с с това, което съм направил, за моята гражданска позиция и борбата с институцията", поясни Караиванов в интервю за bTV.

Депутатът, отговарящ за серовъглерода във Враца: Не е опасен отпадък

Заради общественото напрежение във Враца дали има или няма договор за извозването на 110-те тона серовъглерод и колко опасен е той потъ...

На въпрос с какъв аргумент е бил върнат на работа, Караиванов отговори: "Заради намесата на Борисов".

Караиванов допълни, че има подкрепата на медиите във Враца, но не и на колегите си от отдел "Околна среда" в РИОСВ-Враца. По думите му "истината е равна на уволнение."

Той потвърди, че опасност за града заради серовъглерода все още има, тъй като съоръженията са стари. 

"От 16 месеца се занимавам с този случай. Точно преди последната проверка заявих пред медиите, че фирма която трябва да извърши извозването на серовъглерода не е акредитирана", каза Караиванов.

Теч на серовъглерод във Враца

Междуведомствена комисия, съставена по заповед на министъра на МОСВ Нено Димов, извърши проверка на фирма „Камибо”. Комисия...

Вижте последните събития около извозването на опасното вещество от "Химко" - Враца в материала ТУК.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители