Отново не се намери купувач за фалиралия "Химко"

11401
Отново не се намери купувач за фалиралия "Химко"

Нито един кандидат не се яви на днешния търг за продажба на активите на фалиралия торов гигант. Навремето заводът беше емблема на Враца.

"В сметката на дружеството няма внесен задатък за участие. Въпреки че нямаше кандидати, търгът се счита за редовно проведен". Информация съобщи синдикът Росица Томова, предаде кореспондентът на bTV в региона.

Продоха на търг 4 апартамента на "Химко"

В петък се проведе търг за продажба на 4 апартамента, собственост на врачанския комбинат „Химко”, който е обявен в несъстоя...

Началната тръжна цена за "Химко" бе близо 23 милиона лева, а стъпката за наддаване бе фиксирана в размер на 1 000 000 лв. Цената е с близо седем милиона лева по-ниска от миналогодишната, когато и държавата в лицето на Министерството на икономиката заяви желание за одържавяване на фирмата, но така и не участва в търга.

Сред най-явните застъпници на тезата, че "Химко" може да работи, бе тогавашният министър Драгомир Стойнев. В началото на миналата година той коментира, че се работи за възстановяването на предприятието.

По време на първия търг, който се проведе в началото на миналата година, не се явиха кандидат-купувачи на тайния търг за продажбата на всички активи на обявения в несъстоятелност торов завод. В определения срок не бил внесен определеният депозит за участие от 10 на сто от началната тръжна цена. А тя бе определена от оценителите на 28 552 458 лева.

Датата за следващия търг още не ясна. Томова отказа да съобщи какви активи са продадени до момента.

Стойнев казва, че държавата работи за купуване на "Ремотекс", дава обещания и за "Химко"

Действаме за придобиване на "Ремотекс". Видяхме се с един от собствениците на предприятието, работниците там искат то да бъде държавн...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com