2,5 млн души в Сирия страдат от недохранване

9555
2,5 млн души в Сирия страдат от недохранване

Над 2,5 милиона души в Сирия страдат от недохранване заради нарастващия недостиг на храна в разкъсваната от войната страна, съобщи Световната хранителна програма, предаде БГНЕС.

"Смятаме, че има 2,5 милиона души, нуждаещи се от хранителна помощ в Сирия", заяви Елизабет Бирс, говорител на Световната хранителна програма. Според агенцията на ООН в повечето части на Сирия се наблюдава недостиг на пшенично брашно, тъй като мелниците са пострадали от продължаващите сражения между бунтовниците и подкрепящите режима войски.

"През октомври Световната хранителна програма получи молба от Сирийския арабски Червен полумесец да увеличи броя на получателите на помощи от 1,5 на 2,5 милиона. Но Световната хранителна програма не може да увеличи подкрепата си заради липсата на партньори на място", посочи Бирс.

Сирия е обхваната от кървава гражданска война между различни опозиционни сили и правителствените войски от март 2011 г. По данни на ООН от началото на конфликта са загинали над 60 000 души.

Редактор: Десислава Ушатова

Израел ще строи заграждения по демаркационната линия със Сирия

Израелският премиер Бенямин Нетаняху обяви, че Израел ще построи обезопасително съоръжение по протежение на демаркационната си линия...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com