Ал Кайда: Ще ударим САЩ жестоко

7034
Ал Кайда: Ще ударим САЩ жестоко

Лидерът на иракския клон на Ал Кайда обяви, че бунтовниците планират да организират нова серия от терористични атаки, този път в "самото сърце на САЩ", съобщи телевизионния канал "NBC News". Според източници на медията, терористите са разпространили тези дни аудиозапис, в който лидерът на иракския клон Абу Бакър ал-Багдади заявява, че членове на терористичната организация "вече пътуват за САЩ", предаде КРОСС.

"Муджахидините се местят успоредно с Вашата армия, която напуска в бягство. Те обещават да Ви накажат много по-жестоко, отколкото го стори Осама", изтъква ал-Багдади.

"Ал Кайда" щяла да удари еврейския квартал на Лондон?

Документи, представящи в подробности заговора за нападението на еврейския квартал в Лондон, бяха открити в дрехите на африканския лид...

В аудиорепортажа обаче той не се уточнява къде възнамеряват да ударят бойците. "В близко бъдеще ще ги видите (бунтовниците) в сърцето на Вашата страна, защото нашата война срещу вас вече започна", подчерта той.

Междувременно от ФБР обявиха, че всяка година, когато се навършва поредната годишнина от атентатите над кулите-близнаци в Ню Йорк, отделни терористични групи обявяват, че "ще атакуват" страната отново. Поради това от службата са по-скоро скептици и определят тези думи на ал-Багдади "просто като блъф".

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com