Безплатни курсове по стрелба за учители в Охайо и Тексас

8779
Безплатни курсове по стрелба за учители в Охайо и Тексас

В американските щати Охайо и Тексас се провеждат безплатни курсове по стрелба за учители. Организаторите заявяват, че целта им е да се предотврати трагедия, подобна на тази от 14 декември в щата Кънектикът, предаде ИТАР-ТАСС.

За организираните от Оръжейната асоциация в Охайо тридневни курсове са се записали над 900 учители и други служители на училищата.

Дело за $100 млн. след стрелбата в Нютаун

Адвокат, упълномощен да представлява шестгодишно момиченце от училище "Санди хук" е подал иск за обезщетение в размер на 100 милиона до...

„Преминавайте тези курсове, вие ще придобиете много от навиците, използвани от служителите на службите за оперативно реагиране”, отбелязват от асоциацията.

В Тексас предвидените 400 места се оказали недостатъчни за учителите и организаторите се наложило да разширят програмата.

Охайо и Тексас не са пионери в тази област. Вече има американски щат, който взе подобно решение. През декември 2012 година щатът Юта прие решението учителите да бъдат обучени да боравят с оръжия.

Поддръжниците на инициативата смятат, че ако учител е въоръжен и умее да борави с оръжие, ще бъде способен да реагира възможно най-бързо в критична ситуация и да защити децата.

4-ма убити при нова безразборна стрелба в САЩ

Четирима души бяха убити, а няколко полицаи бяха ранени при безразборна стрелба в щата Пенсилвания, съобщиха официални източници. Ст...

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com