Бомбена заплаха за белградското ни посолство заради Косово

7848
Бомбена заплаха за белградското ни посолство заради Косово

Българският консул в Белград е съобщил вчера сутринта на полицията в града за бомбена заплаха срещу дипломатическата мисия на страната ни, предаде БГНЕС.

Лицето, което се е обадило, се е представило като Бобан Здравкович и е съобщило, че бомбата срещу сградата на посолството ни е поставена заради признаването на независимостта на Косово.

Днешната сръбска преса твърди, че българският консул е съобщил още, че експлозиви ще бъдат хвърлени и срещу посолствата на Македония, Албания и САЩ. Белградската полиция веднага е започнала проверка и е увеличила мерките за сигурност около тези обекти.

От сръбското вътрешно министерство уточняват, че се разследва случаят с цел да се разбере дали наистина е имало сериозна заплаха или става въпрос за акт на психически лабилен човек. Според сръбската преса от българското посолство отказват да дадат повече информация, защото "за всичко са информирали полицията".

Припомняме, че дипломатическата мисия на българското посолство в сръбската столица се намира в самия център на Белград, на известната дипломатическа улица Бирчанинова.

Косово обяви независимост през февруари 2008 година. До днес над 90 държави по света, включително и България, признаха независимостта на Косово.

Редактор: Десислава Ушатова

Дачич: Косово не е част от Сърбия

Сърбия не е в състояние да задържи Косово в рамките на границите си. Това признание направи сръбският премиер Ивица Дачич само няколк...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com