Братът на Берлускони нарече Балотели "малък семеен негър"

21286
Братът на Берлускони нарече Балотели "малък семеен негър"

Страхотен расистки скандал връхлетя Италия, след като вицепрезидентът на Милан Паоло Берлускони направи отвратително изказване, определяйки новото попълнение в тима Марио Балотели като "малък семеен негър" (`negretto di famiglia`).

По-малкият брат на Силвио Берлускони е направил това изявление по време на политическа среща в Монца край Милано и всичко е било отразено от местните репортери и публикувано на сайта на вестник "La Repubblica". Съвсем скоро, в началото на миналия месец собственикът на Милан Силвио Берлускони аплодира действията на тъмнокожия полузащитник на "росонерите" Кевин Принс-Боатенг, който бе обиждан на расистка основа в приятелски мач срещу Про Патрия и напусна демонстративно терена, а примерът му последваха неговите съотборници.

Балотели премина в Милан в последния ден от зимния трансферен прозорец и в дебюта си за тима вкара два гола срещу Удинезе. Изказването на Паоло Берлускони предизвика вълна от възмущение в Италия и в момента това е централната новина от света на спорта на Апенините.

Супер Марио изведе Милан на четвърто място в Серия А

В мач от 23-ия кръг на Серия А отборът на "Милан" победи с инфарктен гол от дузпа в последната минута "Удинезе" и така окупира четвърто...

Редактор: Е. Гигова

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com