Делото срещу Бо Силай приключи, не е ясно кога ще има присъда

4022
Делото срещу Бо Силай приключи, не е ясно кога ще има присъда

Делото за корупция срещу дискредитирания китайски политик Бо Силай приключи днес, съобщи съдът. Сега присъдата му трябва да бъде обсъдена, но датата, на която ще стане това, не е уточнена, предаде БГНЕС.

"Заседанието приключи. Датата на четенето на присъдата предстои да бъде определена", съобщи съдът в китайския еквивалент на Туитър. В петия ден на съдебното заседание, което цял Китай следи със затаен дъх, прокурорът упрекна обвиняемия в "изключително тежки" нарушения, което показва, че присъдата ще бъде сурова.

Бо Силай беше съден от четвъртък за корупция, присвояване на средства и злоупотреба с власт в съд в източния китайски град Цзинан. Властите контролираха стриктно делото от началото до края му и според експертите то ще приключи с присъда за виновност, която вече беше решена от комунистическото ръководство.

Според тях обвиняемият, който е застрашен от смъртна присъда, вероятно ще бъде осъден на дълъг престой в затвора. Представителите на обвинението не намериха никакво смекчаващо вината обстоятелство за бившия член на влиятелното Политбюро на Централния комитет на Китайската комунистическа партия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com