Детройт обяви банкрут

20303
Детройт обяви банкрут

Някога “Ford и Cо.” издигнаха Детройт до център на автомобилната Вселена- сега бившата индустриална столица е напълно унищожена. Още от юни нямаше повече пари за кредиторите. Сега губернаторът на щата Мичиган Рик Снайдър трябваше да признае: градът не може повече.

Бившият индустриален град Детройт официално обяви несъстоятелност. Това сочат документите от съда. Фалитът е "единственият начин за създаване на един стабилен и здрав Детройт", коментира Снайдър. Това е най-големият град в историята на САЩ, който е обявил фалит.

МВФ поиска по-ниски лихви, за да се съживи икономиката

Извънредно наложително е еврозоната да съживи своя икономически растеж, посочва в своя годишен доклад Международният валутен фонд, ...

През март губернаторът нае Кевин Ор - експерт по възстановяването, който получи всеобхватни правомощия да управлява отчаяната финансовата ситуация в Детройт. Ор се е надявал градът да не обявява фалит, поясни Снайдър, като допълни, че "сега е време да погледнем истината в очите: градът не може да плаща дълговете си и е в несъстоятелност.

Детройт, който някога беше център на американската автомобилна индустрия, се извива под планина от дългове на стойност 18,5 милиарда долара (14 милиарда евро). Данъците на града не могат да продължат да бъдат увеличавани поради правни причини. Освен това, гражданите не могат да понесат по-високи данъци.

През 50-те години в Детройт с неговите 1,8 милиона жители, бе четвъртият по големина град в САЩ. Днес там живеят около 685 000 души.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com