Дилма разкритикува валутната политика на САЩ

4789
Дилма разкритикува валутната политика на САЩ

Президентът на Бразилия Дилма Русеф се оплака пред американския си колега Барак Обама от валутната политика на Съединените щати и други богати държави, предаде БГНЕС.

Русеф, която се срещна с Обама в Белия дом, смята, че експанзията им води до обезценяване на валутата на развиващите се страни като Бразилия.

Дилма счупи абсолютния рекорд

Популярността на президента на Бразилия Дилма Русеф надмина всякакви очаквания. Показателите на държавния глава с български корени дост...

По повод първата си визита в Белия дом Дилма Русеф заяви на Барак Обама, че САЩ могат да играят много важна роля както за ограничаване на кризата, така и за стимулиране на световния икономически растеж, предаде БГНЕС.

Шестата икономика в света - Бразилия, е изправена пред оскъпяване на своята валута, реала, спрямо долара, което според Русеф е последствие от "валутната война", която водят развитите страни. Те намаляват цената на кредитите, за да се борят със световната икономическа криза, предизвиквайки приток на долари на пазарите. Този приток на долари към страни като Бразилия, където лихвите са високи, предизвиква оскъпяване на местната валута и засягат конкурентоспособността на индустрията на страната.

Русеф е изразила пред Обама тревога от това, че санкциите срещу Иран могат да увеличат напрежението в Близкия изток и да доведат до рязко покачване на цените на петрола.

Бразилия като цяло е против санкциите срещу Иран и Сирия, като настоява, че наказателните мерки повече вредят, отколкото помагат.

 

След разлив забраниха на Chevron да напуска Бразилия

Бразилски съд нареди на 17 служители на Chevron и Transocean да предадат паспортите си и им забрани да напускат страната, докато влас...

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com