Ердоган: Заговорът срещу правителството бе осуетен

8521
Ердоган: Заговорът срещу правителството бе осуетен

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган днес заяви, че „заговорът” срещу правителството му от страна на демонстрантите, които превзеха улиците на турските градове през последните две седмици, е бил „осуетен” благодарение на мобилизацията на неговите поддръжници, предаде АФП.

„Народът възпрепятства тази история, като организира многобройни шествия” по време на митингите на управляващата партия, заяви Ердоган по време на седмичната си реч пред парламента.

Безмълвен и неподвижен младеж - новият символ на турския протест

След действията на един човек в Истанбул, който застана безмълвен и неподвижен на площад „Таксим” в знак на протест срещу б...

„Народът и Партията на справедливостта и развитието осуетиха този заговор”, подчерта премиерът, като добави, че именно тези събирания представляват „истинското лице” на Турция, а не демонстрациите, организирани от „предатели и техните чуждестранни съучастници”.

Ердоган също така заяви, че ще увеличи правомощията на полицията след неколкоседмичните протести в страната.

Изявлението бе направено във вторник, след като полицията проведе щурмове и задържа десетки хора, заподозрени за участие в насилието срещу полицаи по време на протестите.

Правителството в Анкара бе критикувано за прекомерното използване на сила от страна на полицията срещу демонстрантите. Именно полицейското насилие срещу защитници на околната среда в истанбулския парк „Гези” на 31 май подпали националните протести и помрачи образа на Ердоган пред международната общност.

Подслушване на път да взриви отношенията на Анкара с Лондон

Изнесената от вестник „Гардиън” информация, че британското разузнаване е подслушвало делегациите, участващи в срещата на Гр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com