ЕС обмисля прекратяване на безвизовия режим за Босна и Херцеговина

4387
ЕС обмисля прекратяване на безвизовия режим за Босна и Херцеговина

Докладчикът на Европейския парламент за визовия режим Таня Файон предупреди, че броят на кандидатите от Босна и Херцеговина за убежище в страните от ЕС през последните три седмици на миналата година се е увеличил с 97 процента в сравнение с предходните три седмици, предаде ТАНЮГ.

Файон каза за босненския в. "Независне новине", че в ЕС се водят разговори за временно отменяне на безвизовия режим за босеннски граждани по настяояване на няколко страни членки.

Босненският парламент гласува новото централно правителство на страната

Босненският парламент гласува новото централно правителство на страната след 16 месеца политическа криза, настъпила след парламентарнит...

"В момента обсъждаме въвеждане на механизъм за временно отменяне на безвизовия режим. Нужни са ни позитивни новини от региона, за да можем в края на този дебат да приемем решение никога вече да не въвеждаме визи за гражданите на Босна или която и да е друга страна от региона", каза Файон.

По данни на Агенцията за външните граници на ЕС (Фронтекс) увеличаването на кандидатите за убежище се отнася най-много за Швеция, където броят на босненските граждани, поискали убежище през последните три седмици на миналата година, се е удвоил в сравнение с предходните три седмици. БТА

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com