Франция смекчава условията за работа на чуждестранни студенти

9862
Франция смекчава условията за работа на чуждестранни студенти

Френското правителство ще публикува следващата седмица инструкции за облекчаване на издаване на разрешителни за работа за някои висококвалифицирани чуждестранни студенти, обявиха министерствата на вътрешните работи, труда и висшето образование, предаде Франс прес.

Съобщението идва след няколко месеца мобилизация на чуждестранни студенти, които бяха заплашени с експулсиране, след като в края на май кабинетът издаде нареждане, с което ограничи възможността им да работят във Франция след дипломирането си. Студентите бяха подкрепени от председатели на академични съвети и ръководители на предприятия.

Френският сенат гласува закона за арменския геноцид този месец

Горната камара на френския парламент ще гласува в рамките на месеца закон, който ще криминализира отричането на арменския геноцид, въпр...

"Министрите решиха още следващата седмица да изпратят на областните управители допълнително нареждане, в което се дават подходящите професионални ориентации за висококвалифицирани чуждестранни студенти, чието образование е на ниво най-малко втора година магистратура (пет години висше образование) и които желаят да получат първия си професионален опит във Франция", се казва в изявление на трите министерства.

В изявлението се уточнява, че "задълбоченото познаване на чужда страна или култура може да е търсено специфично умение, например при завоюването на нови пазари". Това ще бъде взето предвид при разглеждането на молбите за разрешително за престой с разрешение за упражняване на трудова дейност, се казва в текста.

Мнозина във Франция критикуват желанието на властите да ограничат законната имиграция в страната. Предизборният екип на президента Никола Саркози е обявил много твърди позиции по отношение на имиграцията четири месеца преди президентските избори, отбелязва АФП. БТА

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com