Френските медии: Оланд "хванат на тясно" от Обама

11275
Френските медии: Оланд "хванат на тясно" от Обама

"Хванат на тясно" - този коментар се среща най-често във френския печат след крачката назад по сирийския въпрос, направена от американския президент Барак Обама, който заяви, че въпросът за военна акция в Сирия трябва да бъде решен от Конгреса, и по този начин остави Оланд като единствен твърд привърженик на такава стъпка.

"Също като Барак Обама, Франсоа Оланд беше притиснат от вихъра на неконтролируеми събития", пише Пиер Руслен във в. "Фигаро". "Държавният глава е "хванат на тясно във вътрешнополитически план и силно изолиран във външнополитически аспект", добавя коментаторът. След "отстъплението" на британците и крачката назад на американците "Оланд се оказва в чудесното положение на рогоносец", подчертава Филип Вокан във в. "Репюбликен лорен". Според Франсоа Сержан от "Либерасион" "Оланд трудно може да аргументира войната".

"И макар, че по силата на монархическата конституция на Петата република той има пълното право да обявява война, днес може би е единственият държавен глава, който използва сила без гласуване в законодателния орган и без дори да произнесе реч за това", подчертава Сержан. "Капанът се затвори за онези западни ръководители, побързали доста да изразят воля да накажат Дамаск, който бил използвал смъртоносни газове", подчертава в. "Кроа". По подобен начин коментира темата Патрик-Апел Мюлер във в. "Юманите": "Как е възможно в ХХІ век един единствен човек да обявява война или мир?"

Какво казва Путин за ситуацията в Сирия

Каква е моята оценка? Здравомислието говори само по себе си. Сирийските правителствени войски настъпват. В някои региони те са обкръжил...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com