Говорителят на Буш-старши погрешка изпрати съболезнования за смъртта на Мандела

10498
Говорителят на Буш-старши погрешка изпрати съболезнования за смъртта на Мандела

Представители на Джордж Буш-баща погрешка съобщиха за смъртта на бореца срещу апартейда Нелсън Мандела. Вестник "Ю Ес Ей Тудей" съобщава, че роднини на първия чернокож африкански президент са получили съболезнование от семейството на бившия стопанин на Белия дом, предаде БГНЕС.

"Барбара и аз скърбим за кончината на един от най-великите хора, вярващи в свободата. Ние имахме честа да го познаваме. Нелсън Мандела беше човек с огромно мъжество, който промени хода на историята в своята родина. Винаги с голямо уважение сме се отнасяли към президента Мандела и поднасяме нашите искрени съболезнования на неговото семейство и всичките му сънародници", се казва в изявление на пресслужбата на Джордж Буш баща.

Говорителят на семейство Буш Джим Макграт вече поднесе своите извинения във връзка с разпространяването на това изявление. "Това е изцяло моя вина. Неправилно съм прочел заглавието на новините за състоянието на Мандела, което стана причина за тази глупава грешка. Поднасям своите най-дълбоки извинения", написа той в своя блог в Туитър.

95-годишният Нелсън Мандела беше изписан днес от болница в Претория и беше преместен в дома си в Йоханесбург. Той беше хоспитализиран на 8 юни заради тежка белодробна инфекция. По време на апартейда Мандела е боледувал от туберкулоза в затвора.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com