Хомосексуалните са болни хора?

9084
Хомосексуалните са болни хора?

Ще трябва ли хомосексуални евреи да се лекуват, за да потискат половата си ориентация? Според главния равин на Амстердам това е крайно необходимо, за да може животът им да влезе в унисон с предписанията на Петокнижието.

Главният равин на Амстердам Арие Ралбаг е убеден, че хомосексуалните се нуждаят от лечение и е подписал съответен призив, заедно с още 160 еврейски функционери и духовници в САЩ. Те препоръчват на вярващите специална терапия, която да ги откаже от "укорителните им склонности" и да вкара живота им в "унисон с предписанията на Петокнижието".

Северна Корея: Горко му на онзи, който не плаче!

Броени дни след бомбастичната погребална церемония за Ким Чен-ир севернокорейската пропаганда започна да превъзнася сина на покойния. Х...

След като стана известно, че подобна абсурдна терапия наистина съществува, скандалът в Меката на хомосексуалността Амстердам се разрази с пълна сила. Еврейски организации нарекоха възгледите на равина, към чиито задължения спада тълкуването на моралните принципи, "вредни" и "незащитими". Предстоятелят на Амстердамската общност Рони Айзенман дори смята, че случилото се документира "културната изостаналост" на американските единоверци, защото сходният дебат в Амстердам бил приключил още преди 30 години.

Просто зло послание на любовта?

Ралбаг уверява, че самият той всъщност не смятал хомосексуалността за болестно състояние. Призивът бил, чисто и просто, "послание на любовта". За какво обаче хомосексуалните да се подлагат на терапия, след като половата им ориентация не е ненормална? Злото "послание на любовта" на амстердамския равин предизвика крайно враждебен отзвук, защото представителят на една общност, която в продължение на векове е била драматично дискриминирана, би следвало най-малкото да се въздържа от всякакви опити за дискриминация.

Вярно е, че самата еврейска общност в Амстердам отлъчва през 1656 година от редиците си младия философ Барух Спиноза и го осъжда на тотална изолация, макар той още да не е публикувал нищо от свободомислещите си идеи. Спиноза остро критикувал официалната религия. Той смятал, че християнството и юдаизма се поддържат предимно благодарение на закостенели догми и празните ритуали. И тъй като в днешен Амстредам по никакъм начин не желаят да се вписват в подобни нетолерантни традиции на "отлъчване", еврейската общност в града на първо време е освободила главния равин от изпълнението на службените му задължения.

Италия: Ментета с "гарантирана автентичност"

Спагети, зехтин, вино и... мафия: Това са съставките на един съвременен италиански трилър, при това с "гарантиран произход". Славата ...

И данъкоплатците подкрепят анти-гей терапията

Проблемът обаче се заплете още повече, когато се оказа, че не става дума само за "американски уклон", а че здравеопазването на уж светската държава Холандия също поддържа "лечебната програма за хомосексуални". Явно става дума за напълно безумна терапия, вмъкната тихо-мълком от фундаменталистки настроени протестанти в базисния пакет от услуги на здравните каси.

Сега депутати от всички партии, включително и от управляващите, си скубят косите, защо подобни алхимически подходи на здравеопазване се финансират от джоба на данъкоплатеца. Те настояват въпросната програма да бъде извадена от списъка на здравните услуги. Само свръхконсервативната Християнска партия /SGP/ намира терапията за хомосексуални "изключително полезна" за "чистота на християнското учение". Изглежда във всички религии има определен тип манталитет, срещу който просто няма лечение.

Източник: Дойче веле

Новият лозунг: "Русия на руснаците"

"Русия на руснаците" - 60% от населението на страната одобряват този лозунг. Граждански опълчения като московската "Светла Русия" дори ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com