Храната и напитките на Саркози излизат на французите по $15 000 на ден

4444
Храната и напитките на Саркози излизат на французите по $15 000 на ден

Внушителната сума от 15 000 щатски долара на ден харчи Елисейският дворец за храната и напитките за президента на Франция Никола Саркози, съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на британския вестник "Сънди таймс".

"Френските президенти са известни със слабостта си към разкоша и излишеството. Никола Саркози не е изключение. Той държи в гаража под Елисейския дворец 121 автомобила, а за харна и напитки харчи по 10 000 британски лири (15 000 щатски долара) на ден" - пише изданието.

Конфликтът се засилва: Нова турска игра "Шамаросай Саркози"

Турско-френският конфликт около криминализирането на отричането на арменския геноцид тези дни се прехвърли и в интернет пространството....

По негова информация по разходи за обслужване на президента Елисейският дворец задминава британския кралски двор. При това Никола Саркози е известен , че не е кулинар и почти не пие алкохол, включително и знаменитите френски вина. Той обича сладкото и до брака си с Карла Бруни е ял огромно количество шоколад и бонбони.

Съпругата му обаче е въвела в семейството строги ограничения на захарните изделия. Въпреки това обслужването на президенството никак не е евтино за французите, подчертава "Сънди таймс".

Ежегодните разходи за бензин за президентските автомобили достигат 400 000 долара. Само за вестници се харчат 1 500 долара. Всяка сутрин Елисейският дворец получава 82 броя от десноцентристкия вестник "Фигаро". БТА

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com