И Дачич призна: Николич е близък със САЩ

3304
И Дачич призна: Николич е близък със САЩ

Лидерът на Сръбската социалистическа партия /ССП/ Ивица Дачич призна, че новоизбраният президент Томислав Николич поддържа близки отношения с държавния секретар на САЩ Хилари Клинтън, предаде БГНЕС.

На 6-ти май в съседна Сърбия бяха проведени парламентарни избори. Най-много гласове получи партията на Николич. В досегашното правителство партията на Дачич участваше в коалиционното правителство на Мирко Цветкович с партията на загубилия изборите досегашен президент Борис Тадич - Демократическата партия. Ивица Дачич призна, че ако днес не бъде постигнато споразумение с ДП социалистите ще започнат преговори с Прогресивната партия на Николич за съставяне на новия кабинет.

"От днес приказката, че подкрепата за Тадич означава подкрепа за проевропейско правителство е невалидна, защото е очевидно за всички, че Томислав Николич е приемлив за ЕС и международната общност", каза още той и добави: Живеем в един луд свят.

"Държавния секретар на САЩ Хилари Клинтън говори по телефона с Николич. Еврокомисарят по разширяването Щефан Фюле идва на крака в Белград при Томислав Николич", каза Дачич и нарече Николич "еврофанатик".

"Когато аз отивам в САЩ много трудно мога да се срещна с някой техен министър, а сега виждаме как държавният секретар на САЩ лично се обажда по телефона на Томислав Николич", поясни още лидерът на Социалистическата партия.

Редактор: Ая Косарова

Николич: Европейският път на Сърбия е бъдещето

Европейският път на Сърбия е единственият път за бъдещето и икономическото развитие на страната. Това заяви новият сръбски президент ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com