И кметът на Лондон обсебен от имигрантската параноя

11718
И кметът на Лондон обсебен от имигрантската параноя

Градоначалникът на британската столица Лондон Борис Джонсън стана поредният политик, изразил загриженост от възможния българо-румънски имигрантски поток към Острова през идната година, предаде БГНЕС.

По тази причина кметът призова правителството на премиера Дейвид Камерън да обмисли нови мерки, с които да ограничава броя на имигрантите.

Включвайки се в разгорещения дебат, в който популярните таблоиди като "Дейли Мейл" и "Дейли Телеграф" взимат редовно участие, Джонсън прогнозира "значителни проблеми" за столицата.

Според него е важно "да се разгледа въздействието от присъединяването на Румъния и България". Така той намекна, че министрите в Лондон трябва да опитат да предоговорят действащото споразумение, позволяващо на гражданите на двете страни да работят във Великобритания от 2014 г..

"Ще подкрепяме имиграцията на талантливи хора. Но съм разтревожен, че ако не бъде контролирана правилно, тази на българи и румънци ще доведе до повишаване на броя на безсънните нощи, които имахме при предходното присъединяване", допълни той.

Редактор: Десислава Ушатова

Румъния отвръща на Англия със собствена кампания

Румънците отговориха с хумор на идеите във Великобритания за организиране на негативна рекламна кампания с цел отблъскване на потенци...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com