Индия оправдава САЩ за шпионирането

6548
Индия оправдава САЩ за шпионирането

Индийският министър на външните работи се обяви в защита на американската програма за електронно подслушване, разкрита от бившия агент Едуард Сноудън, като подчерта добрата страна на тази програма, а именно приноса в борбата срещу тероризма, предаде БГНЕС.

Някои от информациите, получени благодарение на тази програма, може да са послужили за осуетяване на жестоки терористични атентати в много страни, посочи Салман Куршид в разговор с журналисти в Бруней, излъчен от индийски телевизионен канал.

"Това не е дебнене, нито достъп до истински съобщения. Това е просто информационен анализ на телефонни разговори и интернет съобщения. Това по същество не е шпиониране на съдържанието на съобщенията или разговорите", добави индийският външен министър.

Този коментар, който е направен малко след среща на Куршид с държавния секретар на САЩ Джон Кери през юни в Делхи, контрастира с първоначалните официални реакции на Делхи. Говорител на дипломатическото ведомство предупреди по-рано да не се допуска нарушаване на личното пространство и окачестви аферата като "неприемлива".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com