Иран плаши с удари по американски бази

6053
Иран плаши с удари по американски бази

Иран ще нанесе удар по американски бази в Близкия Изток в случай, че Израел атакува ирански ядрени обекти, заплаши лидерът на радикалното движение "Хизбула" шейх Хасан Насрала, предаде БГНЕС.

"Ако Израел нападне Иран, отговорността за това ще поемат САЩ. Решението по този въпрос е вече взето, като ответният удар ще бъде сериозен", заяви Насрала, чиято подопечена ислямистка организация, макар и базирана в Ливан, е в тесни връзки с властите в Иран.

Вашингтон вече съобщи на Техеран, че не възнамерява да помага на Израел в случай, че еврейската държава реши да атакува ирански ядрени обект. САЩ обещаха да не вземат страна в конфликта, стига Иран да не напада американски военни обекти в района на Близкия Изток и Персийския залив.

Ръководството на Израел, силно обезпокоено от ядрената програма на Иран, настоява, че Техеран трябва да бъде заплашен с война при положение, че не я прекрати. САЩ обаче подчертаха, че ще се придържат към по-сдържана позиция, предпочитайки да действат чрез дипломация и икономически санкции.

Редактор: Яна Баярова

Нетаняху иска ясна позиция за иранската ядрена програма

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху изрази съжаление, че международната общност не е очертала "ясна червена линия" за иранската ядрена...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com