Изгонен зам.-председател на ВМРО-ДПМНЕ не изключи възможността да оглави партията

2414
Изгонен зам.-председател на ВМРО-ДПМНЕ не изключи възможността да оглави партията
Снимка: БГНЕС

Готов съм да се включа в екип, включително и да го ръководя, ако той е съставен от авторитетни лица с ясна визия за развитието на ВМРО-ДПМНЕ. Това казва доскорошният зам.-председател на ВМРО-ДПМНЕ Митко Янчев.

Само преди три дни Централният комитет на партията свали Янчев от този пост. "Все още чакам да получа официален документ, за да разбера, дали съм само сменен от зам.-председателското място, или ще получа и известие за изключването ми от партията", казва още Янчев пред в. "Независим". "Ако все още съм член на партията ще продължа да се боря за евроатлантическата ориентация на формацията", подчертава Янчев.

Груевски още не е в затвора, защото не му казали официално кога да влиза

Бившият премиер и лидер на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски потвърди, че е получил решението на съда по делото "Танк", но не и документ, ука...

"Твърденията за моя близост и различни бизнеси с премиера Зоран Заев са тотална измислица. Аз ще бъда много щастлив, ако и във ВМРО-ДПМНЕ, и в Социалдемократическия съюз /партията на Заев – бел.ред./ има хора, които мислят за доброто на Македония", казва още Митко Янчев, който е и кмет на град Кавадарци. Той бе и единственият кандидат на ВМРО-ДПМНЕ, който спечели изборите в цяла Македония на местните избори преди година. Останалите трима кандидати от тази партия са кметове на три села.

Янчев признава, че има проблеми с поведението на лидера на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски. "ВМРО-ДПМНЕ не трябва да се превръща в султанска партия. Трябва да има различни мнения и те трябва да се уважават. Ние се намираме в това положение поради мнението на един човек и поради диктатурата", подчертава той.

"Няма да отговоря директно на въпроса дали имам амбициите да стана лидер на ВМРО-ДПМНЕ. Няма да бъде честно. Но, ако вътре в партията има екип готов за работа, съставен от авторитетни лица с ясна визия за посоката, в която трябва да се движи ВМРО-ДПМНЕ, имам готовност да се включа в него, включително и да го ръководя", казва още той.

На заседанието на ЦК на партията на 20 октомври бе изгонен и членът на Изпълнителния комитет Константин Богданов. ЦК поиска дисциплинарна процедура за изключване на Сашо Миялков /братовчед на Никола Груевски и бивш директор на контраразузнаването - бел.ред./ и Никола Тодоров /бивш министър на здравеопазването - бел.ред./. От депутатите пък, които гласуваха за конституционните промени, ЦК поиска те да върнат мандатите с мотива, че работят против волята на гражданите.

Броженията срещу ВМРО-ДПМНЕ продължават сред македонските партии

"Колкото и да е неприемливо за антизападното ръководство на ВМРО-ДПМНЕ и Мицкоски, Македония се обедини около стратегическите интереси ...

От партията бяха изключени седемте депутати, които подкрепиха конституционните промени. По предложение на Мицкоски бяха изключени Кръстьо Мукоски, Сашо Василевски, Любен Арнаудов, Елизабета Канческа-Милевска, Зечир Рамчилович, Нола Исмайлоска-Старова и Емилия Александрова. Практиката на премахване на другомислещите започна преди десетина дни, когато от изпълнителния комитет бе уволнен заместник генералният секретар на партията Петър Богойевски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БАЛКАНИ:

Народът ни наказа: Ковачевски след президентските избори

Пендаровски разочарован от резултатите на президентските избори

При 80% протоколи: Гордана Силяновска е с огромна преднина пред Стево Пендаровски

Официално: Силяновска от ВМРО-ДПМНЕ води убедително пред Пендаровски

Додик видя в Путин гарант за съществуването на Република Сръбска

Приключи първият тур на президентските избори в Северна Македония

Президентски избори в Северна Македония

Си Дзинпин ще посети Сърбия през май

Възстановяването след наводненията в Гърция ще струва над 3 млрд. евро

Гърция забранява скъпи яйца и козунак за Великден

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com